Boodschappenlijst
400 gram tarwemeel *
7 gram instant gist*
12 gram kristalsuiker*
5 gram zout*
45 ml zonnebloemolie*
250 ml water*
5 ml zonnebloemolie
1 vrij uitloop eidooier
1 eetlepel water
sesam- en maanzaad naar smaak
Het Suikerfeest is alweer voorbij maar we blijven nog even bakken, Turkse broodjes worden het vandaag. Niet zo heel gezond maar wel voedzaam en vooral lekker! Deze broodjes bakken is supergemakkelijk, hou alleen rekening met de tijd die het rijzen vraagt, samen 1.5 uur. Wat wij niet zo heel gemakkelijk vonden was een mooi strak patroon op de broodjes maken, dit zullen we moeten oefenen :D Het doet gelukkig niets af aan de smaak!
Zo maak je vier Turkse broodjes
Leg een vel bakpapier op de bakplaat
Roer de gist met een eetlepel water en wacht op de bubbels.
Doe alle *gemerkte ingrediënten in de mixer en mix.
Mix tot alles een goed gecombineerd, stevig deeg is.
Kiep het deeg uit de kom, kneed het snel met de 5 ml olie.
Vorm een bol van het deeg en vet een grote, schone kom in met wat bakspray
Leg het deeg in de kom.
Zet het op een warme plaats.
Laat het afgedekt 1 uur rijzen.
Neem het deeg uit de kom, kneed het snel met de hand door en snij het in 4 ongeveer gelijke stukken
Weeg ze af, op 170 gram per stuk.
Vorm bollen van het deeg.
Druk ze plat.
Prik een patroon in het deeg.
Prik een patroon in het deeg met je vinger en bestrijk de broodjes met eigeel
Laat de broodjes nog 30 minuten rijzen op een warme plaats.
Prik de broodjes weer in, bestrijk ze met eigeel en strooi er zaadjes op.
Verwarm de oven voor tot 200°C
Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
Bak de broodjes in 10 - 15 minuten goudgeel.
Laat de broodjes afkoelen onder een theedoek.
Jammer dat het patroon in de broodjes na het bakken weer verdwenen is
Maar de broodjes zijn mooi en smaken er niet minder om!
Eet de broodjes met Turkse kaas of met jam, allebei lekker!