Boodschappenlijstje
180 gram Tony's chocolade, puur
het restje Zwitserse botercrème
200 gram marsepein, ongekleurd
Je hebt ook nodig
een bakmat
poedersuiker. om te strooien
een stuk vershoudfolie
een deegroller
een ronde koekuitsteker
Met de biscuit-rol kant & klaar in de ijskast maakje nu de Kozakken af. Het laatstse stukje is zo klaar nu en dan ga je lekker theezetten want je hebt zometeen toch lekker veel taartjes en blije monstertjes als ze uit school komen!
Zo maak je de Twentse Kozakken af
Smelt de chocola au bain marie, roer even door als het begint te smelten en neem van het vuur
Pak de cake uit.
Snij de cake in plakken.
Rol de cake door de chocola.
Laat de chocola harden.
Terwijl de chocolade hard wordt in de ijskast zet je de botercrème er alvast uit om op kamertemperatuur te komen
Kneed de marsepein tot het zacht is
Rol de marsepein uit tot ½cm dikte.
Steek er cirkels uit.
Roer de botercrème kort door.
Strijk wat botercrème op de cake-cirkels.
Druk de marsepein cirkels op de Zwitserse botercrème.
NB De originele Twentse Kozakken zijn iets anders dan onze Twentse Kozakken ;))
Niet alle monstertjes hier houden van marsepein, dus we draaien de rollen om. De chocolade gaat rondom de cake-rol en het marsepein plakken we er bovenop. Op deze manier gaat het marsepein er makkelijk af en kan iedereen gezellig meedoen met thee-met-iets-lekkers drinken.
De echte Kozakken hebben het marsepein rondom de cake-rol en de chocola bovenop de schijven, dus kijk maar wat je liever hebt!