Wat heb je nodig?
600 gram perziken
650 gram abrikozen
2 eetlepels citroensap
500 gram geleisuiker speciaal
Zo leuk, zelf jam maken en met dit handige cadeautje van Van Gilse (dat snazzie.nl graag doorgeeft) maak je de jampotjes af. Download en print de etiketten, dan kun je altijd zien wanneer en van welke soort(en) fruit je jam is gemaakt.
Zo maak je abrikoos/perzikjam
Snijdt de perziken door, pel ze en haal de pit eruit.
Weeg het schone fruit, let op dat je 1250 gram afweegt.
Maak de abrikozen op dezelfde manier schoon.
Snij het fruit in schijfjes en voeg de geleisuiker en citroen toe.
Schep fruit, citroensap en suiker om en trek transparantfolie over de kom.
Zet de kom met fruit een nachtje in de ijskast.
Giet het fruit de volgende morgen in een ruime pan en roer het door.
Breng het fruit aan de kook en laat het 4 minuten hard doorkoken.
Schep het schuim van de jam met de schuimspaan.
Giet de jam in een hoge kan en zet kort de staafmixer erin.
Schenk de hete jam voorzichtig in de potten en doe ze goed vol.
Sluit de potten goed, laat ze 5 minuten omgekeerd staan, draai ze om en laat ze helemaal afkoelen.
Op een koele donkere plaats kan jam een jaar lang bewaard worden zonder smaakverlies. Na opening jam altijd in de ijskast bewaren.
Meer info over jam maken: http://www.vangilse.nl/