Boodschappenlijst voor twee
200 ml halfvolle melk
20 gram tarwebloem
20 gram boter
zeezout en peper, naar smaak
4 sneden Frans zuurdeegbrood
1 eetlepel Dijon-mosterd
4 dungesneden plakken beenham
2 plakken rijpe kaas, emmental of gruyère
80 g cheddarkaas, geraspt
Wie wil er nog een ham/kaas tosti als je een Franse Croque Monsieur Spécial hebt geproefd? Hier bij snazzie, niemand ;)) We zijn ergens aan begonnen maar het is de moeite meer dan waard. Bij gebrek aan Franse kaas doen wij er soms Old Amsterdam tussen en dat smaakt ook heerljk. Sommige mini-monstertjes hebben het zelfs liever!
Zo maak je een Croque Monsieur Spécial
Doe melk, boter en meel in een steelpan.
Breng het langzaam aan de kook en blijf roeren.
Als de saus dik en glanzend is laat je het 5 minuten sudderen.
Neem de pan van het vuur en voeg zout en peper toe.
Zet de saus opzij en verwarm de oven voor op 200°C
Rasp de cheddar.
Bak het brood aan beide kanten bruin.
Besmeer dun met mosterd.
Smeer er een dikke laag witte saus op.
Beleg de saus met ham en kaas.
Druk op elkaar, besmeer met saus.
Bestrooi dik met cheddar.
Leg in de oven en bak 10 15 minuten.
Laat de Croque Monsieur 5 minuten afkoelen voor serveren.
Bon appétit!