De bodems
120 gram koekjes
40 gram boter
De vulling
200 gram cream cheese
60 gram suiker
50 gram crème fraiche
1 theelepel vanille
De topping
80 gram pure chocolade
6 kleine aardbeien
Voor Valentijn maken we heerlijke cheesecakejes met pure chocola en aardbeien. De mini-monsters hebben liever cupcakes, met fondant en slagroom (natuurlijk)! Maar vandaag hebben ze pech, het worden de cheese-cakjes! De chocolade aardbeien vinden ze wel lekker, dat komt mooi uit.
Zo maak je mini-cheesecakjes met chocolade en aardbeien
Verwarm de oven voor op 180°C en zet 6 papieren vormpjes in een cupcake-blik
Verkruimel de koekjes.
Smelt de boter.
Roer boter en kruimels doorelkaar.
Druk het in de vormpjes.
Bak de bodems in +/- 10 minuten.
Roer de roomkaas los.
Voeg de suiker, crème fraiche en vanille toe.
Roer alles door elkaar tot je een mooi gladde vulling hebt
Vul de cupcakevormpjes met de roomkaasvulling.
Zet het cupcake-blik minimaal 2 uur in de ijskast.
Hak de chocolade fijn en smelt het au bain marie.
Verwijder de vormpjes en schenk chocola over de cakejes.
Laat de chocolade langs de zijkant van de cakejes lopen en doop dan de aardbeien tot halverwege in de chocolade
Leg de aardbeien op de cheesecakejes en laat de chocola drogen.
Lekker bij je koffie en thee!
Wij wensen al onze lezertjes een heel fijne Valentijnsdag!