Boodschappenlijstje
250 ml slagroom
3 eetlepels fijne suiker
250 gram mascarpone
300 ml chocolademelk
½ theelepel amandelextract
20 speculaasjes
een stukje Tony’s chocolade, melk of puur
kruidnootjes en chocolaatjes, om te garneren
Vandaag maken we een lekkere Tiramisu, speciaal voor Pakjesavond. Omdat het voor Sinterklaasavond is gebruiken we speculaasjes, in plaats van Italiaanse amarettikoekjes. Ook de koffie en Amaretto vergeten we want de mini-monstertjes eten ook mee. Wat er Italiaans is aan onze Tiramisu is de mascarpone en die is vandaag van Albert Heijn, ook dat nog! :))) Desalniettemin smaakt het erg lekker en is het snel klaar, dus Sinterklaasavond kan snel beginnen!
Zo maak je Sinterklaas Tiramisu
Je hebt een (glazen) schaal van --x--cm nodig
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Doe de mascarpone in een kom.
Roer de mascarpone los.
Meng de mascarpone met de slagroom.
Roer het amandelextract door de chocolademelk.
Doop de speculaas er in en leg een bodem van koekjes.
Strijk er een laag van het slagroom / mascarpone mengsel op.
Rasp de chocolade.
Strooi de chocolade bovenop.
Leg er weer speculaasjes op.
Dan een laag roommengsel.
Strooi er weer geraspte chocolade over.
Garneer het dessert met kruidnootjes.
Trek er vershoudfolie over.
Zet het tot vanavond in de ijskast.
Serveer de Tiramisu met wat Sinterklaas-chocolaatjes er op.
Wij wensen jullie allemaal een heerlijke 5 december!