SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Van kop tot staart

vóór het nachtje logeren in Blijdorp
Biologie, Leesboek en Dierenboek
Van kop tot staart homepage

Van kop tot staart
Auteur: Hans Post
Illustrator: Ingrid & Dieter Schubert
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: juni 2002
Uitgeverij: Lemniscaat B.V.
ISBN: 9789056374099
Prijs: € 24,95
Leeftijd 7 - 100 jaar

Van kop tot staart sidepicll

Van Kop tot Staart is geschreven door Hans Post. Na twintig jaar in Diergaarde Blijdorp werken - onder meer als hoofd Educatieve Dienst - wie beter om een boek over dieren te schrijven dan hij? Het boek begint met een inleiding door de schrijver zelf over het dierenleven op aarde en de betekenis ervan. Achterin het boek is een verklarende woordenlijst opgenomen. Heel handig voor de lezer, met zoveel informatie over zoveel verschillende dieren.

Van kop tot staart is een geweldige bron van informatie voor leergierige kinderen die van dieren houden, dus voor ieder kind. Het is een educatief boek dat vol leuke weetjes staat. Alle bekende dierentuin-dieren komen in het boek voor in maar ook heel bijzondere, zoals bijvoorbeeld de giftige Steenvis.

Van kop tot staart 01
Van kop tot staart 02
Van kop tot staart 03

De prachtig gedetailleerde illustraties in dit boek zijn gemaakt door Ingrid en Dieter Schubert. De prenten geven een extra dimensie aan het boek, ze maken het een plezier om er door te bladeren. De dieren zijn zo levensecht en heel natuurlijk getekend in mooie, zachte potloodkleuren. Ze variëren van het kleinste kevertje tot de grootste walvis en alles er tussen in. Een schitterend boek!

3 stralende sterren voor Van kop tot staart, van de jonge en de oudere lezers!