Boodschappenlijstje
100 gram Pancetta
50 gram Pecorino Romano
50 gram Parmezaanse kaas
3 grote biologische eieren
350 gram verse spagetti
2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
50 gram ongezouten boter
zeezout en versgemalen zwarte peper
Vandaag maken we een simpele Italiaanse pasta en een favoriet bij snazzie: Spagetti Carbonara. We kopen verse pasta en ook sla, tomaten en vers Italiaans brood, om erbij te serveren. Groot en klein hier vindt deze heerlijke pasta erg lekker, met al die kaas wat zou er niet lekker aan zijn?
Zo maak je spagetti Carbonara
Doe eerst de voorbereiding
Breng een grote pan water met wat zout aan de kook.
Bak het spek met de geplette knoflook tot het knapperig is.
Rasp de pecorino romano en de parmezaanse kaas.
Was de sla en de tomaten en hak rood sjalotje fijn.
Scheid de eieren.
Klop de eieren los.
Roer er dan de kazen door.
Kook dan de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking
De verse pasta kookt 4 minuten.
Giet af en vang het kookvocht op.
Zet het kookvocht opzij.
Doe de natte pasta terug in de pan
- Verwijder de knoflook en voeg de pancetta aan de pasta toe, warm het door
- Neem de pan van het vuur, voeg het ei-kaasmengsel toe en schep het door elkaar
Maak de spagetti carbonara smeuïg door toevoeging van 1 - 2 eetlepel(s) kookwater.
Breng tot slot de pasta op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
Serveer de Spagetti Carbonara met de groene salade met tomaat en ui en met versgesneden brood
Buon appetito!