Icon en

Vandaag bakken we mini madeliefjes

en vlindertjes, voor Pinksteren
Antroposofische recepten, Glazuur / Fondant / (Boter)crème, Koekjes en Feesten van over de wereld
Madeliefjes koek sidepic

Boodschappenlijstje
75 gram zachte boter
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop bio-ei (M)
1 theelepel vanille extract
125 gram Zeeuwse bloem
½ theelepel bakpoeder
poedersuiker, om te strooien
gekleurd rolfondant

Madeliefjes koek homepage

Kijk niet naar het boodschappenlijstje hierboven, we hebben het deeg gisteren al gemaakt! We hoeven het alleen uit de ijskast te pakken. Zo handig, we zijn zo klaar!

Zo maak je mini-madeliefsjes

Mini madeliefjes 01
Mini madeliefjes 02
Mini madeliefjes 03
Mini madeliefjes 04

Pak het deeg uit de ijskast.

Steek kleine madeliefjes uit.

Steek ook kleine vlinders uit.

Schuif de bakplaat in de ijskast.

Laat de kleine koekjes een kwartiertje koelen

Verwarm de oven voor tot 175°C

Mini madeliefjes 05
Mini madeliefjes 06
Mini madeliefjes 07

Bak de koekjes in 8-10 minuten lichtbruin.

Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat.

Verhuis de koekjes dan naar een rooster.

Terwijl de koekjes helemaal afkoelen steek je alsvast het fondant uit

Mini madeliefjes 08
Mini madeliefjes 09
Mini madeliefjes 10
Mini madeliefjes 11

Steek de kleine madeliefjes uit.

Steek kleine gele cirkeltjes uit.

Plak het fondant op de koekjes.

Plak de cirkeltjes op het fondant.

Mini madeliefjes 12
Mini madeliefjes sidepicll

Druk de streepjes in de bloemblaadjes.

Plak alle kleuren fondant die je hebt op de vlinders.

We wensen jullie mooie Pinksterdagen!