SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Vandaag gaan we naar Arnhem

naar Burgers Zoo!
Info, Zomer, Vakantie- & weekenduitjes en Informatief en leerzaam
Burgers zoo home

Burgers Zoo
Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem

telefoon: 026 - 442 45 34
email: info@burgerszoo.nl

Website Burgers Zoo
Openingstijden
Reserveren tijdslot & kaarten

Burgers zoo map

Burgers Zoo is een bijzondere dierentuin, als Rotterdammers opgegroeid met Blijdorp Zoo willen wij dat graag toegeven. Natuurbehoud is een van de hoofddoelen van Burgers, het beschermen van bedreide diersoorten is een missie. Een ander doel is kennis vergaren over het natuurlijk gedrag van dieren om door wetenschap ecosystemen te bevorderen.

Burgers is aangesloten bij diverse organisaties die zich inzetten voor dierenbescherming en natuurbehoud en Burgers Zoo zet zich weer in om hun miljoenen bezoekers te informeren en bewust te maken van de noodzaak hiervan. Zij zamelen geld in bij hun bezoekers dat zij doneren aan allerlei projecten.

De Eco-displays in Burgers zijn zo natuurlijk mogelijk nagebouwd. De grote oppervlakte van het park maakt het mogelijk om de natuurlijke leefomgeving van de dieren die er wonen zoveel mogelijk te imiteren. Waardoor veel dieren vrij kunnen rondlopen tussen de vele prachtige planten- en boomsoorten die je in Burgers Zoo ziet.

Burgers entree 01
Entree 01
Entree 02
Bush 00

Na aankomst bij Arnhemse Dierentuin gaan we ons eerst melden bij de kassa, onze reservering laten checken. Direct na de ingang komen we langs de Zuidafrikaanse pinguins, zo leuk zijn ze! Maar we zijn hier al eerder geweest en we weten dat we het hele gebied niet op 1 dag kunnen zien.

Daarom hebben we thuis al een plan gemaakt en Puk gevraagd wat hij het liefst wil zien in de grote dierentuin. Eigenlijk weten we het al, na de Watervaraan (Rimba) en de Zeekoe (Mangrove) is dit zijn top 3: Reptielen, Vissen (eigenlijk waterdieren want de Octopus en de zeeschildpad bv horen er voor hem ook bij) en Insecten.

Ons plan voor vandaag is dus Bush, Mangrove, Oceaan en hopelijk Rimba. Wat we laten schieten vandaag is Safari; Park l (apen, kangoeroes en vogels); Desert en Park ll (oa roofdieren, olifanten en stokstaartjes).

Dus langs de leuke pinguins lopen we eerst naar de Bush

Bush 01
Bush 02
Bush 03
Bush 04

We maken eerst een overzichtsfoto vanaf de touwbrug en trekken dan de jungle in :)) Het is stil in de bush, je hoort water lopen en af en toe roept er een vogel. Het ruikt hier naar natte aarde en stilstaand water, het is warm en vochtig hier.

De bush is volgeplant met schitterend groen, allerlei exotische planten en bloemen. We komen ook nog een waterval tegen! bush. We speuren het water af en kijken tussen de struiken, hier lopen allerlei dieren los.

Bush 04
Bush 05
Bush 07
Bush 08

Dan hebben we geluk! Er zit een groene hagedis tussen de bladeren verstopt en Puk ziet hem het eerst, hij is opgetogen! Een stukje verder zien we er nog een, een lichtgroene hagedis nu en hij is helemaal niet schuw. Geweldig!

Nu gaan we door, de Oceaan bekijken

Ocean 01
Ocean 02
Ocean 03
Ocean 04

De aquaria in het Oceaan gedeelte zijn werkelijk schitterend en dat is veel lof van ons, want wij zijn wel verwend met Blijdorp's Oceanium. Hier zien we de Luipaardhaai, een Zwartpuntrifhaai en de Adelaarsrog, indrukwekkende vissen allemaal!

Er zijn ook allerlei kleine prachtig gekleurde Tropische vissen zoals bijvoorbeeld de Doktersvis en de Kardinaalbaars. De vis op de laatste foto is de kogelvis, hij lijkt hier niet op een kogel want hij voelt zich niet bedreigd op dit moment. Maar we vinden hem zo ook nog steeds een erg aparte en ook heel mooie vis.

We gaan verder, naar de Mangove

Mangrove 01
Mangrove 02
Mangrove 03
Mangrove 04

Als je de Mangrove binnenloopt zie je eerst vlinders. Ze hebben de mooiste kleuren en ze zijn groot! Je kunt ze goed bekijken want ze blijven rustig zitten, waarschijnlijk zijn ze aan publiek gewend. Fotograferen is ook totaal geen probleem hier ;))

Mangrove 05
Mangrove 06
Mangrove 07

In het Mangrovegebied is de plantengroei heel anders dan in de Bush. Er zijn hier ook veel struiken en bloemen, maar het is hier iets minder vochtig en dichtbegroeid. Er is wel ook veel water. Behalve de schitterende vlinders vind je hier ook weer verschillende soorten vogels, vissen, krabben en ook de Zeekoe, de favoriet van Puk.

Dan wandelen we op ons gemak door, naar Rimba

Rimba 01
Rimba 02
Rimba 03
Burgers zoo

In Rimba is veel te zien, maar Puk weet precies waar hij naar toe wil. Er zijn onder meer herten, slangen, krokodillen, Maleise beren en tijgers te bewonderen in Rimba. Puk houdt van alle dieren maar wil het liefst naar de Watervaraan, met zijn knuffelvaraan onder zijn arm.

De eerste knuffel die hij zelf uitkoos is zijn Varaan en ze gaan samen op familiebezoek. Varaan gaat altijd mee waar we ook naar toe gaan, zelfs elke dag in de schooltas. We kijken nog even bij de apen en dan naar de uitgang, het was een mooie dag maar het is ook genoeg geweest voor vandaag!

Safari 01
Burgers zoo shop

We weten natuurlijk dat de Safari van Burgers Zoo een uniek stuk dierentuin is en voor veel mensen het hoogtepunt van hun bezoek. Maar Puk is zes jaar en hij wil liever de kleinere dieren bekijken. De Safari kan wel wachten, je hebt nog tijd genoeg als je zes bent.

Wat niet kan wachten is even rondkijken in de prachtige shop van Burgers Zoo, dus dat doen we en dan naar buiten. Nog even op de grote dieren voor de uitgang klimmen en dan rijden we terug, naar Rotterdam ;))

Het was een perfecte dag!