Nadat we de Sint verwelkomd hebben gaan we weer naar huis, popcorn maken. Chocolade popcorn deze keer, met snoepjes, omdat het vandaag een feestelijke dag is!
Zo maak je chocolade popcorn
Weeg 40 gram mais af.
Schenk 1 eetlepel olie in de pan.
Voeg de mais toe als de olie heet is.
Zet de deksel op de pan.
Nu begint de mais te 'poppen', je hoort de pop-geluidjes en ook het tikken van de rondspringende popcorn die tegen de deksel springt. Daarom is het belangrijk dat de deksel op de pan gaat, anders vliegt de popcorn om je oren. Schudt de pan af en toe, dan popt het weer even en als je geen geluid meer hoort is de popcorn klaar.
Doe de deksel open, de popcorn is klaar.
Kiep de popcorn in een schaal..
Smelt de chocolade au bain marie.
Doe er 30 ml melk bij en roer.
Blijf af en toe roeren.
Schep de popcorn door de chocola.
Strooi snoepjes over de chocola.
Laat de popcorn drogen op bakpapier.
Als het droog is doe je het in schaaltjes.
Lekker bij de warme chocolade melk!