Boodschappenlijstje
1,5 kilo stoofperen (Gieser Wildeman)
250 ml water
250 ml rode wijn of bessensap
45 gram suiker
1 kaneelstokje
Stoofperen maken is een makkelijk klusje, wij maken ze zoals over-oma dat vroeger deed. Het vraagt wel tijd maar terwijl de peertjes stoven lezen we met de mini-monstertjes een mooi boek. Als ze zich onder elkaar vermaken lezen we wat wij mooi vinden, ook gezellig op de zondagmiddag! Houden de kids ook van stoofpeertjes dan kun je de rode wijnook ook door bessensap vervangen.
Zo maak je stoofperen
Schil de peren dun maar laat de steeltjes er aan.
Zet de peren rechtop in een ruime pan.
Doe het water en kaneelstokje erbij in de pan.
Voeg de suiker toe en draai het water rond in de pan.
Doe tot slot het bessensap er bij.
Wij gebruiken Hero bessensap uit de Betuwe.
Breng de peertjes aan de kook.
Laat ze 2.5 - 3 uur zachtjes stoven.
Dan zijn de peren mooi rood en is het kookvocht siroop.
Vergeet niet het kaneelstokje te verwijderen voor het opdienen. ;))