Boodschappenlijstje
240 gram yoghurt of kwark
1 theelepel vanille extract
60 gram fijne kristalsuiker
120 ml koud water
snufje kardemom
verse frambozen
muntblaadjes
eetbaar bladgoud
feestelijke rietjes
(eventueel 's zomers: ijsblokjes)
Onze smoothie heet in India een Lassi en ze maken ze daar veel mooier dan wij hier. Wij mixen fruit en yoghurt door elkaar en klaar. Maar in India kruiden ze subtiel, bestrooien ze de Lassi met eetbaar bladgoud en doen ze er vers fruit en munt bij, als garnering. Echt feestelijk voor Divali!
Zo maak je een vanille Lassi
Mix de yoghurt tot het glad is.
Weeg de suiker en doe het erbij.
Voeg de vanille en het water toe.
Voeg tot slot de kardemom toe en mix alles schuimig.
Versier de Lassi met frambozen, mintblaadjes, bladgoud-sprinkels en leuke rietjes.
Fijne Divali!