De boodschappen
150 ml melk
150 ml slagroom
75 gram fijne kristalsuiker
1 vanille peul
3 eierdooiers
Zet een dag van te voren de container van de ijsmachine in de vriezer als je een ijsmachine gebruikt.
Gisteren maakten we heerlijke Franse aardbeienbavarois, die je natuurlijk zo kunt eten. Maar met een bolletje zelfgemaakt vanille-slagroomijs smaakt de bavarois nog beter en als het dan weinig moeite kost... vergeet de dooiers van gisteren niet!
Zo maak je het lekkerste vanille-roomijs
Schraap een vanillepeul leeg boven een pan.
Voeg melk en slagroom toe, breng tegen de kook en laat afkoelen.
Klop de eierdooiers met de suiker romig.
Klop er een paar lepels van de melk/room-mix door.
Voeg geleidelijk aan de rest van de melk-mix toe terwijl je blijft kloppen.
Als alles er door geklopt is schenk je het mengsel in een schone pan.
Laat het op een laag pitje al roerend indikken tot het een laagje op de pollepel achterlaat.
Pak alvast de bevroren container van de ijsmachine uit de vriezer.
Laat de vanille-mix helemaal afkoelen.
Giet het in de container.
Laat het ijs een half uur draaien.
Daarna kun je het ijs al gelijk eten.