SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Vanille slagroomijs

zelfgemaakt het lekkerst!
Zomer, Dessert, IJs & milkshakes en Met slagroom
Vanilleijs side

De boodschappen
150 ml melk
150 ml slagroom
75 gram fijne kristalsuiker
1 vanille peul
3 eierdooiers

Zet een dag van te voren de container van de ijsmachine in de vriezer als je een ijsmachine gebruikt.

Vanilleijs side 2

Gisteren maakten we heerlijke Franse aardbeienbavarois, die je natuurlijk zo kunt eten. Maar met een bolletje zelfgemaakt vanille-slagroomijs smaakt de bavarois nog beter en als het dan weinig moeite kost... vergeet de dooiers van gisteren niet!

Zo maak je het lekkerste vanille-roomijs

Vanilleijs 01
Vanilleijs 02
Vanilleijs 03
Vanilleijs 04
Schraap een vanillepeul leeg boven een pan.
Voeg melk en slagroom toe, breng tegen de kook en laat afkoelen.
Klop de eierdooiers met de suiker romig.
Klop er een paar lepels van de melk/room-mix door.
Vanilleijs 05
Vanilleijs 06
Vanilleijs 07
Voeg geleidelijk aan de rest van de melk-mix toe terwijl je blijft kloppen.
Als alles er door geklopt is schenk je het mengsel in een schone pan.
Laat het op een laag pitje al roerend indikken tot het een laagje op de pollepel achterlaat.
Pak alvast de bevroren container van de ijsmachine uit de vriezer.
Vanilleijs 08
Vanilleijs 09
Vanilleijs 11
Vanilleijs promo
Laat de vanille-mix helemaal afkoelen.
Giet het in de container.
Laat het ijs een half uur draaien.
Daarna kun je het ijs al gelijk eten.