Boodschappenlijst
500 gram varkensfilet
8 plakjes pancetta, niet te dun
takjes verse tijm
400 gram krieltjes
4 teentjes knoflook, ongepeld
extra vergine olijfolie
zeezout & versgemalen zwarte peper
250 gram tros-kerstomaatjes
Dit jaar op Vaderdag geen burgers en friet voor (o)pa maar een lekker recept van Giulia Scarpaleggia. We maken een Italiaanse ovenschotel met varkensvlees, lekker & gezond. Heel fijn dat je een dag vooraf het vlees al kan klaarmaken, dan hoef je morgen niet lang in de keuken te staan. Wij denken dat het een topmaaltijd wordt dit jaar, waar iedereen lekker van meeëet.
Zo maak je de Varkensfilet met pancetta en tijm
Was de krieltjes.
Laat ze goed uitlekken.
Vet het bakblik in.
Snij de aardappels door.
Verwarm de oven voor op 200°C
Leg de knoflook er op en bedruppel met olie,
Bak de kriel 20 minuten en schudt ze een keertje om.
Terwijl de aardappels bakken maak je het vlees panklaar
Snij dunne plakjes vlees.
Rol het vlees in pancetta.
Bind vast met wat thijm.
Zet het even in de ijskast.
Neem - als de 20 minuten om zijn - de aardappels uit de oven
Leg het vlees tussen de aardappels.
Maak plaats voor de tomaten.
Zet het bakblik nog 20 minuten in de oven.
De ovenschotel is klaar, wij zetten er frisse komkommer bij en zeezout & peper, buon Appetito!