Marinade
100 ml tomatenketchup
1 eetlepel bruine basterdsuiker
sap van 1/2 citroen
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels soya
kleine rode ui
zeezout & peper naar smaak
Spiesjes
400 gram varkensvlees
1 rode + 1 groene paprika
3 bosuitjes
olijfolie, om te roosteren
optioneel
gebakken aardappelen
sperzieboontjes
Wij zijn geen echte fans van de barbecue maar af en toe, omdat de kids het zo leuk vinden, doen we het toch. Alles staat klaar, de barbecue is aangemaakt, het vlees gemarineerd en de tafel is buiten gedekt maar helaas, het weer werkt weer niet mee. Met de onverwachte plensbuien valt onze barbecue elke keer letterlijk en figuurlijk in het water. Dan pakken we de grillpan maar weer!
Zo maak je gemarineerde varkensspiesjes
Roer alle marinade ingrediënten goed door elkaar.
Bedek het vlees helemaal met marinade.
Was en snij paprika's en de lente uitjes in stukjes.
Laat de stokjes zich volzuigen met water voor je ze gebruikt.
Rijg vlees en groenten om en om aan de stokjes en bestrijk met olie.
Rooster aan beide kanten gaar en bruin in 3-4 minuten per kant.
Serveer de spiesjes eventueel met gebakken aardappels en groente.