Boodschappenlijstje
500 gram varkenshaas
60 ml arachide olie
60ml sojasaus
2 eetlepels balsamico
1 lente-uitje, in ringetjes
1 theelepel verse gember, geraspt
1 teentje knoflook, geperst
versgemalen zwarte peper
½ limoen, sap en rasp
Voor de zondag een recept uit het Sainsbury's Magazine voor varkensspiesjes met rijst. We eten er ook nog een radijs salsa bij, waarvan het recept morgen op snazzie staat. We beginnen vroeg met het vlees te laten marineren, dan hebben de smaken ruim de tijd om in te trekken. De salsa is morgen snel gemaakt! Heb je er graag saus bij? Hier het recept van pittige pindasaus!
Zo maak je gemarineerde varkensspiesjes
Maak eerst de marinade
Doe olie en soja in een grote kom.
Voeg de balsamico en de peper toe.
Snij en pers uitje en knoflook.
Rasp de verse gember.
Roer alles stevig door elkaar.
Snij het vlees in lange repen.
Bedek het vlees met de marinade.
Zorg ervoor dat het aan alle kanten is bedekt.
Dek de kom af en zet hem in de ijskast.
Week de stokjes in koud water.
Laat het vlees minimaal 2 uur marineren
Kook de rijst zoals op de verpakking aangegeven staat
Rijg het vlees aan de stokjes.
Verwarm de grillpan.
Grill de spiesjes +/- 3 minuten per kant.
De rijst is klaar.
Serveer de spiesjes met radijs-salsa en een pittige pindasaus.
Enjoy!