SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Vegan Pancakes

met vers fruit, voor Pasen
Met vers fruit, Pannenkoeken en Nederlands
Vegan pancakes sidepic

Boodschappenlijstje
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels witte basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
¼ theelepel vanille-extract
150 ml soja- of amandelmelk
4 theelepels zonnebloemolie, om in te bakken
maple syrup
optioneel: vers fruit naar smaak

Vegan pancakes sidepicll

Vegan is hip en omdat wij hip niet belangrijk vinden maar dierenwelzijn des te meer eten we flexibel. We halveerden onze porties vlees, we eten 1 maaltijd per week vegetarisch en 1 keer per week vis, afgewisseld met nu en dan een vegan maaltijd. Aan deze vegan pannenkoekjes komt dus geen boter, ei of koemelk te pas, kortom lekker zonder dierlijke producten.

Omdat ons kleinste mini-monstertje graag groeimelk van Alpro drinkt gebruiken we deze soja peuterdrank ipv soja melk. Het werkt prima!

Zo maak je de vegan pannenkoekjes

Vegan pancakes 01
Vegan pancakes 02
Vegan pancakes 03
Vegan pancakes 04

Pel, schil en snij de banaan, appel, mango en sinaasappel.

Roer meel, suiker, zout en bakpoeder door elkaar.

Voeg de vanille en de sojamelk aan het meelmengsel toe.

Klop alles samen tot een glad beslag zonder klontjes.

Verhit de koekenpan met de olie, giet er 3 hoopjes (+/- 2 dessertlepels) beslag in en wrijf ze met de bolle kant van een lepel uit in (soort van) cirkels.

Vegan pancakes 05
Vegan pancakes 06
Vegan pancakes 07

Bak de pannenkoekjes in +/- 1 minuut.

Keer ze voorzichtig om en bak ze goudbruin.

Geef het fruit en de syrup er bij.

Verwarm de oven op de laagste stand, leg bakpapier op de bakplaat en leg de pannenkoekjes erop om warm te blijven, tot ze allemaal klaar zijn.

Enjoy!