Vandaag maken we zelf gedroogde appeltjes voor de palmpasen-stok. We hebben mooie biologische Elstar appels van Rechtstreex lekker zoet en sappig. Verder heb je alleen een halve citroen en een appelboor nodig. O ja en een oven natuurlijk!
Zo maak je gedroogde appeltjes
Was de appels en boor de klohuizen er uit.
Schil de appels dun.
Pers een halve citroen uit.
Schenk het sap in een kom.
Snij de appels in dunne schijven.
Schud ze om met citroensap.
Leg ze op bakpapier op de bakplaat.
De appelschijfjes hebben 2.5 - 3 uur in de oven nodig, om te drogen
Droog de appeltjes in 3 - 4 uur.
Keer ze elk ½ om en leg ze op vers bakpapier.
Draai de oven uit en zet de deur op een kier.
Wacht tot de appeltjes helemaal afgekoeld zijn, voor je ze uit de oven neemt.
Je hebt zelf lekkere appeltjes gemaakt, voor aan de palmpasenstok!
Fijn Palmpasen!