SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Verse Parmezaanse kaaskoekjes

bak je zelf
Met kaas, Koekjes bakken, Snacks en Oud&Nieuw
Parmezaanse kaaskoekjes sidepic

Boodschappenlijstje
250 gram gekoelde boter, in blokjes
250 gram bloem
50 gram versgeraspte parmezaanse kaas
zeezout en versgemalen zwarte peper
optioneel: snufje cayennepeper

Parmezaanse kaaskoekjes homepage

Deze hartige Parmezaanse kaaskoekjes kun je best een dagje van te voren bakken en bewaren in een koektrommel. Handig voor Oud en Nieuw, ook al zijn ze snel klaar. Ze zijn makkelijk te maken en we steken ze snel uit met een koekuitsteker. Wij maakten rondjes maar je kunt ook sterren of harten uitsteken, als je dat leuker vindt, Wij bakken een half recept, want 19 koekjes is genoeg voor ons. :))

Zo maak je Parmezaanse kaaskoekjes

Parmezaanse kaaskoekjes 01
Parmezaanse kaaskoekjes 02
Parmezaanse kaaskoekjes 03
Parmezaanse kaaskoekjes 04

Doe de bloem en boter in een kom.

Rasp de Parmezaanse kaas.

Wrijf de boterblokjes in het meel.

Voeg de Parmezaanse kaas er aan toe.

Parmezaanse kaaskoekjes 05
Parmezaanse kaaskoekjes 06
Parmezaanse kaaskoekjes 07

Maal er zeezout en peper over.

Kneed het deeg en deel het in 2 helften.

Verpak het deeg en laat het 1 uurtje koelen.

Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hetelucht en leg bakpapier op de bakplaat

Houd rekening met meerdere keren bakken

Parmezaanse kaaskoekjes 08
Parmezaanse kaaskoekjes 09
Parmezaanse kaaskoekjes 10
Parmezaanse kaaskoekjes 11

Bestrooi de bakmat met bloem en rol het deeg dun uit

Steek kleine ronde koekjes uit het deeg,

Leg ze op kleine afstand van elkaar op de bakplaat.

Bak de koekjes in 12-15 minuten licht goudbruin.

Ga zo door tot al het deeg op is

Parmezaanse kaaskoekjes 12
Parmezaanse kaaskoekjes 13

Laat de koekjes eerst even afkoelen op de bakplaat.

Laat de Pamezaanse kaaskoekjes helemaal afkoelen op een rooster.

Wij wensen je alvast een fijne jaarwisseling!