Boodschappenlijstje
250 gram gekoelde boter, in blokjes
250 gram bloem
50 gram versgeraspte parmezaanse kaas
zeezout en versgemalen zwarte peper
optioneel: snufje cayennepeper
Deze hartige Parmezaanse kaaskoekjes kun je best een dagje van te voren bakken en bewaren in een koektrommel. Handig voor Oud en Nieuw, ook al zijn ze snel klaar. Ze zijn makkelijk te maken en we steken ze snel uit met een koekuitsteker. Wij maakten rondjes maar je kunt ook sterren of harten uitsteken, als je dat leuker vindt, Wij bakken een half recept, want 19 koekjes is genoeg voor ons. :))
Zo maak je Parmezaanse kaaskoekjes
Doe de bloem en boter in een kom.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Wrijf de boterblokjes in het meel.
Voeg de Parmezaanse kaas er aan toe.
Maal er zeezout en peper over.
Kneed het deeg en deel het in 2 helften.
Verpak het deeg en laat het 1 uurtje koelen.
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hetelucht en leg bakpapier op de bakplaat
Houd rekening met meerdere keren bakken
Bestrooi de bakmat met bloem en rol het deeg dun uit
Steek kleine ronde koekjes uit het deeg,
Leg ze op kleine afstand van elkaar op de bakplaat.
Bak de koekjes in 12-15 minuten licht goudbruin.
Ga zo door tot al het deeg op is
Laat de koekjes eerst even afkoelen op de bakplaat.
Laat de Pamezaanse kaaskoekjes helemaal afkoelen op een rooster.
Wij wensen je alvast een fijne jaarwisseling!