Icon en

Volkorenbrood met tonijnsalade,

rode ui en appel
Belegd Broodje, Lunch, Met vers fruit, Met verse groenten en Met vis
Volkorenbrood tonijnsalade sidepic

Boodschappen    
Blikje tonijn, 200ml
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel olijfolie
½ rode ui, gesnipperd
½ rode ui, in ringen
zeezout & peper
2 - 4 volkoren boterhammen
1 appel, in schijfjes
1 tomaat, in schijfjes
½ komkommer, in schijfjes   

Volkorenbrood tonijnsalade sidepicll

Bij Ekoplaza supermarkt krijg je regelmatig een tijdschrift mee, met van alles over je boodschappen en ook leuke recepten. Dit is één van de recepten. Een lekker verse, gezonde en slanke tonijnsalade met rode ui en appels.

Zo maak je de tonijnsalade

Volkorenbrood tonijnsalade 01
Volkorenbrood tonijnsalade 02
Volkorenbrood tonijnsalade 03
Volkorenbrood tonijnsalade 04

Was en droog de groenten en de appel.

Snij de groenten en de appel in dunne schijfjes.

Roer mayo, ketchup, olijfolie en ui snippers door de tonijn.

Breng de tonijnsalade op smaak met peper & zeezout.

Beleg de boterhammen

Volkorenbrood tonijnsalade 05
Volkorenbrood tonijnsalade 06
Volkorenbrood tonijnsalade 07

Neem twee volkoren boterhammen.

Leg er slablaadjes op.

Schep er tonijnsalade op.

Volkorenbrood tonijnsalade 08
Volkorenbrood tonijnsalade home

Leg daar appelschijfjes en uienringen op.

Bedek de boterham met een tweede boterham.

Leg schijfjes komkommer en tomaat bij de sandwich en bestrooi ze eventueel met zout & peper.