Griezelige vleermuizen
90 gram bloem + snufje zout
65 gram boter + 45 g poedersuiker
25 gram cacao
1 vrije uitloop dooier
5 ml melk + 5 ml vanille
50 gram chocolade|
pure hagelslag
zwart en wit rolfondant
Vampier vleermuizen zijn enge beesten maar de vleermuizen die we vandaag maken zijn ook erg zoet. Daarom nodigen wij ze graag uit voor ons Halloween-feestje, dan kunnen wij voor de verandering eens lekker in hen bijten!
Zo maak je Vampier-vleermuis-chocoladekoekjes
Klop de boter met de poedersuiker romig.
Voeg de eierdooier, vanille en melk toe.
Roer alles door elkaar tot het een geheel.
Zeef bloem, cacao en zout bij het botermengsel.
Mix alles samen tot een korrelig deeg.
Kneed het deeg glad en glanzend.
Verpak het deeg in plastic folie.
Laat het deeg minstens 15 minuten rusten in de ijskast en verwarm de oven voor tot 180°C
Kneedt het deeg door en rol het uit tot 1 cm dik.
Steek de vleermuizen uit met een uitsteker.
Of print de vorm, knip uit en trek na op plastic.
Knip de plastic vleermuis uit.
Snij vleermuizen uit deeg langs de plastic mal.
Leg de vleermuizen op bakpapier op de bakplaat.
Bak de vleermuizen in 10 tot 12 minuten gaar.
Smelt the chocolade au bain marie.
Strijk wat chocolade op de vleermuiskoekjes.
Strooi hagelslag op de nog natte vleugels.
Plak oogjes op, snij tandjes van rolfondant.
Wat een lekker griezelige vleermuizen, ze zijn echt om op te eten!
Happy Halloween iedereen!