Boodschappenlijstje
8 plakjes ontbijtspek of bacon
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel gouden basterdsuiker
3 vrije uitloop bio-eieren, licht geklopt
25 gram gesmolten boter, plus extra
200 ml melk
plantaardige olie, om in te bakken
poedersuiker
stroop
honing
jam
frambozen/blauwe bessen compote
aardbeien
mango
banaan
Dit jaar doen we het eens helemaal anders met ons moederdag-ontbijtje. We bakken pannenkoeken met spek en allerlei lekkere toppings, dan wordt het ook een feestje voor de monstertjes! Iedereen kan zelf kiezen wat voor lekkers er op de pannenkoek gaat!
Zo maak je een een pannenkoeken-uitdeel-plank
Normaal bakken we spek in het eigen vet door het even te laten smelten, maar het recept zegt 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter
Smelt de olie en boter in de koekenpan.
Bak het spek tot het krokant is.
Doe hetzelfde aan de andere kant.
Laat het spek uitlekken op keukenpapier.
Hou het warm in de oven.
Smelt de 25 gram boter.
Klop de eieren los.
Klop de gesmolten boter, melk en vanille door de eieren.
Schenk het mengsel al kloppend bij het meel.
Verhit de pan met wat boter en schenk er beslag in.
Als je bubbeltjes ziet draai je de pannenkoeken om.
Hou de pannenkoeken warm in de oven terwijl je bakt.
We pakken de bessencompote erbij en dan lekker eten!
Wij wensen je alvast een fijne moederdag op 14 mei!