Boodschappenlijstje
125 gram bloem
75 gram zachte boter
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
¼ theelepel bakpoeder
gekleurd rolfondant
poedersuiker, voor je werkplek
zwarte viltstift (eetbaar!)
We hebben een leuke draak-koekuitsteker gekocht en daar gaan we koekjes mee bakken voor St Michaëlsfeest. We hebben allerlei kleuren rolfondant dus we maken vuurdraken, waterdraken, aardedraken, en nog veel meer. De boeken liggen al klaar, de koek wordt vandaag gebakken, nog twee nachtje slapen en dan is het feest!
Zo maak je draken koekjes
Leg bakpapier op de bakplaat
Mix de boter met de suiker romig.
Klop ei en vanille er door.
Mix tot alles goed gemengd is.
Zeef de bloem erbij.
Voeg het bakpoeder toe.
Vouw meel en bakpoeder in het mengsel.
Kneed het deeg even met de hand.
Rol het deeg in vershoudfolie.
Leg minimaal 1 uur in de ijskast.
Strooi poedersuiker op je werkplek.
Kneed het deeg even door.
Rol het deeg uit en steek de draken uit.
Leg de koekjes op de bakplaat.
Zet de bakplaat +/- 10 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175°C
Bak de koekjes in 12 minuten.
Laat 5 min. koelen op de plaat.
Leg ze dan op een rooster.
Terwijl de drakenkoekjes helemaal afkoelen steek je het rolfondant uit
Strooi poedersuiker op je werkplek.
Kneed het rolfondant tot het zacht is.
Rol het fondant dun en steek er draken uit.
Plak de draken met een druppel water op de koekjes.
Steek de ogen uit met een rietje en plak ze op.
Versier de draken met de eetbare zwarte schrijfstift.
Veel plezier a.s. vrijdag!