Icon en

Vuurtjes voor St Jan

we bakken koekjes!
Lente, Antroposofische recepten, Koekjes, Feesten van over de wereld en Traktatie
Vuurtje sidepic

Boodschappenlijstje
170 gram boter, kamertemperatuur        
100 gram bruine basterdsuiker    
45 gram golden syup (of stroop)
420 gram Zeeuwse bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
1½ theelepel koekkruiden

Vuur-koekuitsteker

Vuurtje sidepicll

Voor het Sint Jan's Feest bakken we lekkere peperkoek-koekjes, kleine kampvuurtjes met glazuur er op. In dit blog lees je het receopt voor de koekjes en in ons volgende blog - dat we gelijktijdig online zetten - lees je hoe je de kampvuurtjes kunt laten branden. Of liever gezegd hoe je het glazuur er op spuit.:)

Zo bak je de peperkoek vuurtjes

Vuurtje 01
Vuurtje 02
Vuurtje 03
Vuurtje 04

Smelt de boter, suiker en stroop samen op laag vuur.

Roer het botermengsel door tot alle suiker is opgelost.

Laat het boter/stroop mengsel ongeveer 5 minuten afkoelen..

Zeef in een tweede kom meel, bakpoeder en kruiden.

Vuurtje 05
Vuurtje 06
Vuurtje 07

Maak een kuil in het midden.

Giet het boter/stroopmengsel er in.

Roer het stroopmengsel door het meelmengsel.

Vuurtje 08
Vuurtje 09
Vuurtje 10
Vuurtje 11

Vouw het in tot het mengsel gaat samenkomen.

Kneed het dan kort met de hand in de kom.

Tot je een mooi, glad deeg hebt gekneed.

Verpak het deeg in een bijenwasdoek.

Vuurtje 12
Vuurtje 13
Vuurtje 14

Zet het deeg 15 minuten in de ijskast.

Rol het deeg uit tot 1cm dikte.

Steek de vuurtjes uit het deeg.

Vuurtje 15
Vuurtje 16

Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier erop.

Verpak de bakplaat met de vuurtjes in de bijenwasdoek.

Na een half uurtje in de ijskast kun je de koekjes bakken.
Verwarm de oven voor op 175°C en bak de koekjes in 10-12 minuten gaar.

Deel ll van dit blog gaat gelijktijdig online!