SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Waar ik woon is het oorlog

een book voor War Child
Info, Leesboek en Oorlog
Waar ik woon is het oorlog sidepic

Waar ik woon is het oorlog
Auteur: Evelien Pullens
Illustrator: Ivan & Ilia
Een actie voor War Child
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: september 2010
Uitgeverij: Kluitman
EAN: 9789020691450
Prijs: € 12.50 (HC)
Leeftijd: vanaf 10 jaar

Waar ik woon is het oorlog sidepic

In oktober 2010 bestond War Child 15 jaar en in die 15 jaar is er veel bereikt. Voor de mensen die niet weten wat War Child voor organisatie is (als die mensen bestaan), War Child zet zich in voor kinderen die in oorlogsgebieden moeten wonen, over de hele wereld.

Helaas is het doel dat War Child zichzelf had gesteld nog niet gehaald. Motto ? doel van de organisatie is nog steeds: geen kind leeft in oorlog en daardoor zijn wij overbodig. Inmiddels zijn we ruim 10 jaar verder en het is dieptriest maar het ziet er niet naar uit dat dit doel op korte termijn bereikt kan worden.

Waar ik woon is het oorlog 01
Waar ik woon is het oorlog 02
Waar ik woon is het oorlog 03
Waar ik woon is het oorlog 04

War Child gebruikt allerlei creatieve methoden in onderwijs, sport en spel. Zo helpen ze kinderen hun ervaringen te verwerken en het beste van hun leven maken. Deze methoden helpen bij de emotionele problemen en de excessieve stress waaronder deze kinderen leven. Het brengt ze tenmeinste even plezier, normaliteit en regelmaat (voor zover dat mogelijk is in een oorlogssituatie), iets anders om op te focussen en even alle angst en narigheid te vergeten.

Waar ik woon is het oorlog 05
Waar ik woon is het oorlog 06
Waar ik woon is het oorlog 07

Schrijfster Evelien Pullens vertelt de waargebeurde verhalen van kinderen uit 6 landen waar het oorlog is. Samen met de illustrators Ivan & Ilia is het een mooi boek geworden. De verhalen ontroeren maar geven ook hoop omdat kinderen zoveel veerkracht hebben, zodat ze zelfs in deze extreme omstandigheden hoopvol blijven en het beste van hun leven willen maken.

Iedereen, van uitgever tot drukker en alles ertussen in die aan dit boek heeft meegewerkt heeft dat belangeloos of tegen onkosten gedaan en de netto opbrengst van de verkoop gaat helemaal naar War Child. Fijn om de actie alsnog met de koop van een boek te kunnen steunen!

3 hoopvolle sterren voor Waar ik woon is het oorlog