Waddenzee garnalen in rookvlees
een halve komkommer
1 eetlepel mirin
2 eetlepels sushi vinegar
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel crème fraiche
100 gram gepelde Waddenzeegarnalen
zeezout, naar smaak
versgemalen zwarte peper
30 gram runderrookvlees (dun gesneden)
wat takjes peterselie
optioneel: baguette
Noord-Holland ligt aan de waddenzee natuurlijk, dus de provincie heeft de lekkerste Hollandse garnalen. Geen wonder dus dat dit een van hun streekgerechten is! Wij Zuid-Hollanders (Rotterdammmers!) wonen weliswaar aan de Maas maar we houden ook veel van garnalen. Dus vandaag eten we Noord-Hollandse garnalen in rookvlees, lekker!
Zo maak je ze
De voorbereiding
Schil de komkommer.
Schraap de zaadjes er uit.
Snij hem in kleine blokjes.
Doe de blokjes in een kom.
Roer de mirin en de sushi azijn door de komkommerblokjes en zet ze even opzij
Doe de mayo met de crème fraiche in een kom.
Roer het goed door elkaar, zet even opzij.
Bak de baguette af.
Terwijl het brood afkoelt stel je het voor- of lunchgerecht samen
Roer de garnalen door de komkommerblokjes.
Vouw het mayonaisemengsel in de garnalen.
Leg het rookvlees dakpansgewijs uit op vershoudfolie.
Schep het garnalenmengsel op het rookvlees.
Rol het garnalen-mengsel in het rookvlees.
Verpak de garnalenrol in vershoudfolie.
Leg de garnalenrol in de ijskast.
Neem de garnalenrol 10 minuten voor de lunch of avondeten uit de ijskast om te acclimatiseren
Snij de garnalen rol in stukjes.
Serveer de Waddenzee garnalen met gesneden stokbrood.
Morgen zien we je in Zuid-Holland, dan bakken we pinda-koekjes!