Voor 10 wafels
260 gram patent bloem
1 eetlepel bakpoeder
1 theelepel zeezoutvlokken
1 eetlepel fijne suiker
3 vrije-uitloop bio-eieren, licht geklopt
425 ml volle melk
110 gram boter, gesmolten
Voor de warme chocoladesaus
175 gram chocolade, in stukjes
3 eetlepels slagroom
Voor de gebakken bananen
4 bananen, gepeld en in de lengte gehalveerd
50 gram boter
50 gram fijne suiker
optioneel
vanille ijs
Op onzee vrije zondag bakken we wafels voor een laat, luxe ontbijt/brunch. We bakken er bananen bij em gieten er warme chocoladesaus over. Als je echt gek wil doen geef je er ook nog een bol vanille roomijs bij. Veel werk? Best wel. Gezond? Nou, nee. Lekker? Niet normaal zo lekker! :)))
Zo maak je wafels met gebakken banaan en warme chocoladesaus
Verwarm het wafelijzer voor, elektrisch of op gas.
Doe meel en bakpoeder in een grote kom.
Voeg de suiker en het zeezout aan het mengsel toe.
Roer het door elkaar tot alles goed gecombineerd is.
Schenk de melk bij het mengsel.
Klop het tot een dik, luchtig mengsel.
Klop de eieren los.
Klop de eieren geleidelijk door.
Voeg de gesmolten boter toe.
Klop het ook door het megsel.
Verwarm de oven voor op 140°C
We bakken de wafels en houden ze warm in de oven
Schenk het beslag in het wafelijzer.
Werk snel om de warmte te behouden..
Bak de wafels in 7-8 minuten goudbruin.
Tussen het bakken door maken we de chocolade saus
Hak de chocolade klein.
Smelt het langzaam au bain marie.
Roer de slagroom er door.
Terwijl de chocolade smelt bak je de bananen
Laat de suiker in de boter karameliseren.
Snij de bananen in de lengte doormidden.
Leg de bananen in het bruine botermengsel.
Bak ze aan beide kanten goudbruin.
Nu is alles klaar en maak je de borden op
Leg de wafels op een bord en schenk er chocoladesaus over.
Leg er bananen bij en desgewenst een bol vanille roomijs
Fijne zondag!