Icon en

Wafels met warme chocoladesaus

gebakken banaan en ijs!
Ontbijt, Met chocolade, Gebak, IJs & milkshakes, Met vers fruit en Sauzen
Wafels met chocoladesaus sidepic

Voor 10 wafels
260 gram patent bloem
1 eetlepel bakpoeder
1 theelepel zeezoutvlokken
1 eetlepel fijne suiker
3 vrije-uitloop bio-eieren, licht geklopt
425 ml volle melk
110 gram boter, gesmolten

Voor de warme chocoladesaus
175 gram chocolade, in stukjes
3 eetlepels slagroom
Voor de gebakken bananen
4 bananen, gepeld en in de lengte gehalveerd
50 gram boter
50 gram fijne suiker
optioneel
vanille ijs

Op onzee vrije zondag bakken we wafels voor een laat, luxe ontbijt/brunch. We bakken er bananen bij em gieten er warme chocoladesaus over. Als je echt gek wil doen geef je er ook nog een bol vanille roomijs bij. Veel werk? Best wel. Gezond? Nou, nee. Lekker? Niet normaal zo lekker! :)))

Zo maak je wafels met gebakken banaan en warme chocoladesaus

Wafels met chocoladesaus 01
Wafels met chocoladesaus 02
Wafels met chocoladesaus 03
Wafels met chocoladesaus 04

Verwarm het wafelijzer voor, elektrisch of op gas.

Doe meel en bakpoeder in een grote kom.

Voeg de suiker en het zeezout aan het mengsel toe.

Roer het door elkaar tot alles goed gecombineerd is.

Wafels met chocoladesaus 05
Wafels met chocoladesaus 06
Wafels met chocoladesaus 07

Schenk de melk bij het mengsel.

Klop het tot een dik, luchtig mengsel.

Klop de eieren los.

Wafels met chocoladesaus 08
Wafels met chocoladesaus 09
Wafels met chocoladesaus 10
Wafels met chocoladesaus 11

Klop de eieren geleidelijk door.

Voeg de gesmolten boter toe.

Klop het ook door het megsel.

Verwarm de oven voor op 140°C

We bakken de wafels en houden ze warm in de oven

Wafels met chocoladesaus 12
Wafels met chocoladesaus 13
Wafels met chocoladesaus 14

Schenk het beslag in het wafelijzer.

Werk snel om de warmte te behouden..

Bak de wafels in 7-8 minuten goudbruin.

Tussen het bakken door maken we de chocolade saus

Wafels met chocoladesaus 15
Wafels met chocoladesaus 16
Wafels met chocoladesaus 17

Hak de chocolade klein.

Smelt het langzaam au bain marie.

Roer de slagroom er door.

Terwijl de chocolade smelt bak je de bananen

Wafels met chocoladesaus 18
Wafels met chocoladesaus 19
Wafels met chocoladesaus 20
Wafels met chocoladesaus 21

Laat de suiker in de boter karameliseren.

Snij de bananen in de lengte doormidden.

Leg de bananen in het bruine botermengsel.

Bak ze aan beide kanten goudbruin.

Nu is alles klaar en maak je de borden op

Wafels met chocoladesaus 22jpg?1705609094
Wafels met chocoladesaus homepage

Leg de wafels op een bord en schenk er chocoladesaus over.

Leg er bananen bij en desgewenst een bol vanille roomijs

Fijne zondag!