SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Wat is het mooi donker

een voelboek voor de kleinsten
Kartonboek en Prentenboek
Wat is het mooi donker home

Wat is het mooi donker
Auteur: Megan Roth
Illustrator: Emiri Hayashi
Serie: Wat is ...
Oorspronkelijke taal: Frans
Vertaald door: ?
Verschenen: augustus 2012
Uitgeverij: Clavis
EAN: 9789044817867
Prijs: € 16.95 (kartonboek)
Leeftijd: 2 t/m 4 jaar

Foto rechts: Megan Roth

Megan roth

Wat is het mooi donker is een stevig kartonboek voor de allekleinsten, met tekst van Megan Roth (zie foto) en illustraties van Emiri Hayashi. Een schattige poes loopt in in de nacht door de stad, wie en wat komt ze daar allemaal tegen in het donker? De poes heeft een lekker zacht vachtje voor kleine vingertjes en in het boek vind je hier en daar zilveren accenten. Heel mooi!

Wat is het mooi donker 01
Wat is het mooi donker 02
Wat is het mooi donker 03

Er is een hele serie van deze boeken vertaald in het Nederlands verschenen, waarvan ons boek van vandaag Wat is het mooi donker het eerste is, uit 2012. In 2013 volgde Wat is de zee mooi en Wat is de sneeuw mooi. In 2014 verscheen Wat ben jij lief en Wat is de tuin mooi.

In 2018 werd de serie weer opgepakt met maar liefst drie delen in respectievelijk september; oktober en november: Wat is het bos mooi, Wat is mama lief en Wat is de lucht mooi. De boeken zijn mooi verzorgd uitgegeven en allemaal superschattig, maar wel duur. Fijn dat de boeken ook in de bibliotheek te vinden zijn!

Wat is het mooi donker 04
Wat is het mooi donker sidepic

Drie schitterende sterren aan de nachthemel voor Wat is het mooi donker, van de jonste snazzie luisteraartjes en hun voorlezers!