Icon en

Wat neem je mee op je picknick?

Vast en zeker deze ei-muffins!
Zomer, Met ei, Met verse groenten en Picknickgerechten
Egg muffins sidepic

Boodschappenlijstje
8 vrije uitloop bio-eieren                    
2 lente-uitjes, in fijne ringetjes
1 paprika, in kleine blokjes            
6 cherry pruimtomaten, gehalveerd
zeezout & versgemalen peper naar smaak                
bieslook, fijn geknipt

Egg muffins sidepicll

Dat is onze eerste vraag van het zomeruitje. De meeste bestemmingen hebben geen aantrekkelijk menu voor onze mini-monstertjes. Een keertje frietjes is lekker maar niet altijd. Daarom is de packed lunch hier erg populair, ook vanwege de mooie koeltas natuurlijk! Vandaag een makkelijk receptje, warm of koud lekker en snel klaar: de ei-muffin. Zo maak je ze:

Was alle groenten

Egg muffins 01
Egg muffins 02
Egg muffins 03
Egg muffins 04

Snij de ui in heel dunne ringetjes.

Knip de bieslook fijn.

Snij de tomaatjes in de helft.

Snij de paprika in kleine blokjes.

Egg muffins 05
Egg muffins 06
Egg muffins 07

Kluts de eieren in een grote kom.

Breng op smaak met zout & peper.

Voeg de groenten toe.

Verwarm de oven voor op 200°C

Tip! Papieren vormpjes in je muffin bakblik werkt beter dan invetten!

Egg muffins 08
Egg muffins 09
Egg muffins 10
Egg muffins 11

Maak je muffin vorm klaar.

Vul het met het eimengsel.

Bak de muffins 15 -20 minuten.

Neem ze uit de oven.

Laat de eimuffins in het bakblik afkoelen

Egg muffins 12
Egg muffins homepage

Lekker met een geroosterde boterham erbij!