Boodschappenlijstje
8 vrije uitloop bio-eieren
2 lente-uitjes, in fijne ringetjes
1 paprika, in kleine blokjes
6 cherry pruimtomaten, gehalveerd
zeezout & versgemalen peper naar smaak
bieslook, fijn geknipt
Dat is onze eerste vraag van het zomeruitje. De meeste bestemmingen hebben geen aantrekkelijk menu voor onze mini-monstertjes. Een keertje frietjes is lekker maar niet altijd. Daarom is de packed lunch hier erg populair, ook vanwege de mooie koeltas natuurlijk! Vandaag een makkelijk receptje, warm of koud lekker en snel klaar: de ei-muffin. Zo maak je ze:
Was alle groenten
Snij de ui in heel dunne ringetjes.
Knip de bieslook fijn.
Snij de tomaatjes in de helft.
Snij de paprika in kleine blokjes.
Kluts de eieren in een grote kom.
Breng op smaak met zout & peper.
Voeg de groenten toe.
Verwarm de oven voor op 200°C
Tip! Papieren vormpjes in je muffin bakblik werkt beter dan invetten!
Maak je muffin vorm klaar.
Vul het met het eimengsel.
Bak de muffins 15 -20 minuten.
Neem ze uit de oven.
Laat de eimuffins in het bakblik afkoelen
Lekker met een geroosterde boterham erbij!