De boodschappen
1250 gram watermeloen (schoon)
3 eetlepels kristalsuiker
500 gram geleisuiker speciaal
4 eetlepels citroensap
sap van 1/2 sinaasappel
Watermeloen jam heeft een frisse smaak maar het heeft wel iets extra's nodig om het lekker te maken. Je kunt een zakje vanillesuiker en wat sinaasappelsap toevoegen of voor de maxi-monsters een alcoholische smaakmaker, zoals bijvoorbeeld mandarijn likeur.
Zo maak je watermeloenjam
Verwijder de schil en pitten van de meloen.
Weeg de schone meloenblokjes af.
Doe de blokjes in een vergiet, strooi er suiker op.
Zet de vergiet in een schaal en dek deze af.
Plaats de vergiet in de schaal een nacht in de ijskast zodat het meloensap opgevangen wordt.
Dag 2 Blitz eerst de helft van de meloenblokjes in de blender.
Doe het sap in een pan, voeg citroen-, sinaasappelsap en geleisuiker toe.
Kook het mengsel 1 minuut goed door, voeg de pulp toe.
Voeg de blokjes toe en kook nog 1 minuut door.
Schenk de jam in gesteriliseerde potten, sluit ze goed af.
Zet de potten meloenjam 5 minuten onderste boven.
Laat de potten afkoelen en bewaar ze op een koele, donkere plaats. Geopende potten worden in de ijskast bewaard.