De boodschappen
200 gram pure chocola
150 gram boter
120 gram donkerbruine basterdsuiker
120 gram rietsuiker
4 vrije uitloop bio-eieren
85 gram bloem
30 gram cacao
mespuntje zout
De lekkerste brownies bak je zelf, met veel echte chocolade, natuurlijk!
Zo maak je Brownies
De voorbereiding
Neem een vierkant bakblik van 24 cm.
Zet het op bakpapier en knip de hoeken in.
Vouw het bakpapier - hoeken glad - in de vorm.
Maak nu het beslag
Hak de chocola klein.
Smelt het au bain marie.
Voeg de boterblokjes toe.
Laat het samensmelten
Neem de kom van de pan.
Roer de basterd suiker door de choco-mix.
Roer de rietsuiker er door.
Verwarm de oven voor op 180°c
Klop de eieren door de mix.
Klop tot je kleine luchtbelletjes ziet.
Zeef het meel in een grote kom.
Roer cacao en zout door het meel.
Voeg het chocolademengsel aan het meel toe en roer het door elkaar.
Giet het chocoladebeslag in de beklede bakvorm.
Bak de brownie 20 - 25 minuten, tot hij nog wiebelig in het midden is.
Laat de grote brownie afkoelen in het bakblik, licht hem er uit aan het bakpapier en snij hem in blokjes. Zeef licht poedersuiker over de brownies. Lekker!