Icon en

We bakken brownies

voor het weekend
Met chocolade, Brits, Amerikaans, Gebak en High Tea
Brownies side

De boodschappen
200 gram pure chocola
150 gram boter
120 gram donkerbruine basterdsuiker
120 gram rietsuiker
4 vrije uitloop bio-eieren
85 gram bloem
30 gram cacao
mespuntje zout

Img 97168

De lekkerste brownies bak je zelf, met veel echte chocolade, natuurlijk!

Zo maak je Brownies

De voorbereiding
Brownies 01
Brownies 02
Brownies 03
Neem een vierkant bakblik van 24 cm.
Zet het op bakpapier en knip de hoeken in.
Vouw het bakpapier - hoeken glad - in de vorm.
Maak nu het beslag
Brownies 04
Brownies 05
Brownies 06
Brownies 07
Hak de chocola klein.
Smelt het au bain marie.
Voeg de boterblokjes toe.
Laat het samensmelten
Brownies 08
Brownies 10
Brownies 11
Neem de kom van de pan.
Roer de basterd suiker door de choco-mix.
Roer de rietsuiker er door.
Verwarm de oven voor op 180°c
Brownies 15
Brownies 14
Brownies 12
Brownies 13
Klop de eieren door de mix.
Klop tot je kleine luchtbelletjes ziet.
Zeef het meel in een grote kom.
Roer cacao en zout door het meel.
Brownies 16
Brownies 17
Brownies 18
Voeg het chocolademengsel aan het meel toe en roer het door elkaar.
Giet het chocoladebeslag in de beklede bakvorm.
Bak de brownie 20 - 25 minuten, tot hij nog wiebelig in het midden is.
Brownies 19
Img 97164
Laat de grote brownie afkoelen in het bakblik, licht hem er uit aan het bakpapier en snij hem in blokjes. Zeef licht poedersuiker over de brownies. Lekker!