Boodschappenlijstje
250 gram Tony’s chocolade puur, in kleine stukjes
200 gram boter, gehakt, plus extra
225 gram fijne suiker
3 vrije uitloop bio-eieren
100 gram gemalen amandelen
Optioneel om te serveren
stijfgeklopte slagroom
We bakken heel lekkere brownies vandaag, het lievelings gebak van de voorlezers. Na al dat voorlezen een heel jaar lang verdienen ze wel iets lekkers. De brownies heten zonder meel te zijn ,maar als je amandelen maalt krijg je amandelmeel. Dus dat klopt niet 100% maar dat maakt niet uit, ze zijn erg lekker!
Zo maak je de deze brownies
Je begint met de voorbereiding
Hak 200 gram chocolade.
Snij de boter in blokjes.
Smelt ze samen au bain marie.
Roer het af en toe door.
Laat het mengsel 10 minuten afkoelen.
Vet een 20x20cm bakvorm in.
Druk bakpapier in de bakvorm.
Zo maak je het beslag
Doe eieren en suiker in een kom.
Klop het 3 minuten.
Doe het chocolademengsel erbij.
Voeg ook de gemalen amandelen toe.
Verwarm de oven voor op 180°C
Spatel de chocolade en het amandelmeel er door.
Schenk het chocoladebeslag in de bakvorm.
Verdeel het gelijkmatig en druk rest van de chocolade (50g) er in.
Bak de brownies 25-30 minuten in het midden van de oven.
De brownies zouden nu gaar moeten zijn, maar met een lichte wiebel in het midden
Laat de brownies afkoelen in de vorm op een rooster.
Til de brownies uit de vorm en snij ze in vierkantjes.
Serveer de brownies (optioneel) met 250 gram stijfgeslagen slagroom, stijfgeklopt met 2 eetlepels fijne suiker