De Boodschappen voor koekjes
125 gram zachte boter, zonder zout
75 gram fijne suiker
½ groot vrije uitloop bio-ei, losgeklopt
2 theelepels vanille-extract
200 gram Zeeuwse bloem
½ theelepel bakpoeder
voor glazuur
125 gram poedersuiker
enkele druppels citroensap
1 - 2 eetlepels water
voedingskleurstof, geel
eetbare glitter, goud & zilver
Voor het suikerfeest (dat morgen begint!) bakken we heel veel lieve kleine koekjes met de kinderen. Ze doen heel erg hun best om de koekjes heel mooi te maken. Daarom doen we er glazuur en glitters op, zodat onze maan- en sterrenkoekjes extra mooi glitteren, op het feest!
Zo maak je maan en sterrenkoekjes
Maak vanille-koekjesdeeg met onze PDF
Neem het deeg uit de ijskast.
Laat het iets zacht worden.
Kneedt het snel door.
Rol het deeg uit tot 1cm dikte.
Steek er heel veel sterren uit.
Steek er een aantal manen uit.
Zet het deeg een kwartier in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175°C - 155°C hetelucht
Bak de koekjes in 8 - 10 minuten lichtbruin.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Als de koekjes helemaal afgekoeld zijn roeren we het glazuur
Roer water en druppels citroensap door de poedersuiker.
De kids willen de sterren wit, lepel wit glazuur op de sterren.
Roer een stip geel door het restant van het glazuur.
Lepel geel glazuur bovenop de manen.
Laat het glazuur een kwartiertje min of meer drogen
Strooi glitter over het glazuur op de koekjes.
Als het glazuur droog is trekken we een scherp mesje langs de randen.
De kinderen zijn erg blij met hoe de koekjes geworden zijn. Er zijn er meer dan genoeg dus ze kunnen alvast proeven en ze vinden ze heel erg lekker! ;))
Eid Mubarak!