De boodschappen
125 gram boter
60 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 vrije uitloop ei
175 gram meel
50 gram poedersuiker
druppels citroensap + 1.5 eetl. water
druppels voedingskleurstof, geel
klein stukje marsepein, oranje
glazuur stiften, wit & bruin
Over drie weken is het pasen maar we bakken nu al gezellig eendjes met z'n allen. Lekker bij een kop thee!
Zo maak je zoete eendjes
Klop de eieren los.
Doe boter en suikers in een kom.
Mix het tot het romig is.
Voeg langzaam de eimix toe.
Voeg het meel in gedeelten toe.
Kneed het deeg nog even met de hand.
Dek af en zet het een uur in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175°C
Neem het deeg uit de ijskast.
Rol het uit tot 1 cm dikte.
Steek eendjes uit.
Leg ze op bakpapier op de plaat.
Bak de eendjes in 8 minuten lichtbruin.
Roer water, poedersuiker, citroen samen.
Maak het geel, strijk het op de koekjes.
Rol oranje marsepein dun uit.
Snij er snaveltjes uit.
Snij er ook voetjes uit.
Plak ze op met een drup water.
Geef de eendjes oogjes met glazuurstiften.
Bewaar de eendjes in een trommeltje dan blijven ze vers.