Boodschappen koekjes
125 gram (Zeeuwse) bloem
75 gram zachte boter stukje
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
½ theelepel bakpoeder
Rolfondant
wit en allerlei pastel kleuren
poedersuiker
een beetje water en een kwastje
stukje chocolade
Vandaag bakken we kleine koekjes in de vorm van ijsjes om te trakteren op school. We gebruiken ons vertrouwde vanille-koekjesdeeg, dat is snel klaar en iedereen vindt deze koekjes lekker. De grappige uitsteekvormpjes zijn van de 3D Cookie Cutter Shop. We maken de koekjes leuk met fondant, dat vindt de jarige het lekkerst ;))
Zo maak je de ijsjes-koekjes
Maak het deeg van ons recept en laat het minimaal 1 uur rusten in de ijskast, wij pakken het recept op als de rusttijd voorbij is.
Strooi meel op je werkplek en leg het deeg erop.
Kneed het koude deeg kort door met de hand.
Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter.
Steek er ijsjes uit met de uitsteekvormpjes.
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier er op.
Schuif de bakplaat minimaal 1 uur in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175°C
Bak de koekjes in 12-15 minuten lichtbruin.
Laat de koekjes helemaal afkoelen.
Strooi poedersuiker en rol het fondant dun uit.
Steek de vormpjes uit het fondant.
Plak de fondant-delen met een druppel water op de koekjes.
We bakken nog even door en doen 3 koekjes in ieder zakje.
De jarige is blij met de traktatie en dan zijn wij het ook! :))