SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We bakken jaartallen

met chocoladesaus
Met chocolade, Oud&Nieuw, Sauzen en Snacks
Jaartal croissants sidepic

Boodschappenlijstje                       
1 blikje croissants                        
                 
Chocoladesaus        
100 - 150 gram Tony’s Chocolonely            
75 ml slagroom
75 ml melk

Jaartal croissants home

Vandaag - op Nieuwjaarsdag - maken we het nieuwe jaartal voor de mini-monstertjes. De ongewone vorm croissantjes kunnen bij het ontbijt, maar ook 's middags bij de thee smaken ze erg lekker. Wil je ze als snack geven dan kun je er een (zelfgemaakte of gekochte) tomatensaus bij zetten om in te dippen, ook lekker!

Zo maak deze nieuwe-jaartallen

Verwarm de oven voor op 175°C / 160°C hetelucht

Jaartal croissants 01
Jaartal croissants 02
Jaartal croissants 03
Jaartal croissants 04

Rol het deeg uit en leg het tegen elkaar (+/- 20x30cm), snij het in 4 en dan in acht rechthoeken

Jaartal croissants 05
Jaartal croissants 06
Jaartal croissants 07

Snij elke rechthoek in 4 stroken.

Vouw de bovenkant naar links.

Vouw de onderkant naar rechts.

Vorm je deeg in een 2

Jaartal croissants 08
Jaartal croissants 09
Jaartal croissants 10
Jaartal croissants 11

Maak een ring van strook 2.

Druk plat voor de nul.

Vorm zo ook een drie.

Druk de cijfers goed op elkaar.

Jaartal croissants 12
Jaartal croissants 13
Jaartal croissants 14

Schuif de jaartallen in de oven.

Bak ze in 10-12 minuten goudbruin.

Laat de jaartallen afkoelen op de bakplaat

Jaartal croissants 15
Jaartal croissants 16

Maak de chocoladesaus: breng melk en room tegen de kook en roer chocola er door. Laat het iets afkoelen en dippen maar!