Boodschappenlijstje
1 blikje croissants
Chocoladesaus
100 - 150 gram Tony’s Chocolonely
75 ml slagroom
75 ml melk
Vandaag - op Nieuwjaarsdag - maken we het nieuwe jaartal voor de mini-monstertjes. De ongewone vorm croissantjes kunnen bij het ontbijt, maar ook 's middags bij de thee smaken ze erg lekker. Wil je ze als snack geven dan kun je er een (zelfgemaakte of gekochte) tomatensaus bij zetten om in te dippen, ook lekker!
Zo maak deze nieuwe-jaartallen
Verwarm de oven voor op 175°C / 160°C hetelucht
Rol het deeg uit en leg het tegen elkaar (+/- 20x30cm), snij het in 4 en dan in acht rechthoeken
Snij elke rechthoek in 4 stroken.
Vouw de bovenkant naar links.
Vouw de onderkant naar rechts.
Vorm je deeg in een 2
Maak een ring van strook 2.
Druk plat voor de nul.
Vorm zo ook een drie.
Druk de cijfers goed op elkaar.
Schuif de jaartallen in de oven.
Bak ze in 10-12 minuten goudbruin.
Laat de jaartallen afkoelen op de bakplaat
Maak de chocoladesaus: breng melk en room tegen de kook en roer chocola er door. Laat het iets afkoelen en dippen maar!