Koekjes
200 gram meel
250 gram boter
65 ml melk
1 eetlepel droge gist
1 eetlepel fijne suiker
1 theelepel kaneel
Vulling
2 eetlepels bloem
3 eetlepels ghee of boter
200 gram honing
2 theelepels sesamzaadjes
1 kopje walnote
poedersuiker, naar smaak
Geen suikerfeest zonder koekjes daarom bakken we vandaag Egyptische Kahk-koekjes. Met dit recept bak je ongeveer 24 koekjes, afhankelijk van hoe groot je ze maakt. De koekjes worden gevuld met walnoten, sesamzaadjes en honing, lekker!
Zo maak je Kahk koekjes
Weeg en meet alle ingrediënten af.
Roer de kaneel door de bloem.
Smelt de boter tot het borrelt.
Giet de hete boter langzaam bij de meelmix terwijl je aldoor roert.
Blijf roeren tot het grove kruimels zijn.
Dek de kruimels af en zet ze 15 minuten opzij.
Los de suiker en gist op in de melk.
Voeg het melkmensel geleidelijk toe aan de kruimels en kneed het mengsel met de hand tot een soepel deeg
Leg het deeg in een schone kom.
Dek het af en laat het deeg 1 uur rusten.
Hak intussen de walnoten.
Zo maak je de vulling
Smelt de boter tot het borrelt.
Klop stevig de bloem er door.
Klop tot het mengsel bruint.
Neem de pan van het vuur.
Voeg de sesamzaadjes, honing en de walnoten toe, zet het mengsel terug op het vuur en roer tot het dikker wordt
Laat de vulling afkoelen en rol er balletjes van.
Rol balletjes van het deeg, druk je duim erin.
Druk de vullingballetjes in de kuiltjes.
Verwarm de oven voor tot 175°C
Rol de balletjes dicht, druk plat met een vork.
Bak de koekjes in 15 minuten lichtbruin.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Zeef poedersuiker over de Kahk koekjes.
Serveer de koekjes met muntthee en honing.
Een mooi Suikerfeest gewenst!