Boodschappenlijstje
75 gram zachte boter
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
½ theelepel vanille extract
125 gram Zeeuwse bloem
½ theelepel bakpoeder
snufje zout
diverse kleuren rolfondant
Vandaag bakken we koekjes want morgen komt de Goede Sint met de Pieten aan in Rotterdam! Als we weer thuis zijn willen we graag iets lekkers, Warme chocolademelk en koekjes, dat is preies wat we dan nodig hebben!
Zo bak je deze Sinterklaaskoekjes
Download het recept en maak het deeg, leg het deeg 30 minuten in de ijskast
Verwarm de oven voor op 170°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat
Kneed het deeg kort door.
Rol het uit tot 1cm dikte.
Steek er letters uit.
Leg de koekjes op de bakplaat.
Bak de koekjes in +/- 15 minuten gaar.
Laat 5 minuten afkoelen op de plaat.
Laat verder afkoelen op een rooster.
Begin alvast met het uitsteken van het fondant
Rol het fondant dun uit.
Steek de letters uit.
Plak ze op met een drup water.
Steek snoepjes uit het restje deeg.
Bak de snoepjes in 12 minuten gaar.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Steek intussen verschillende kleuren fondant uit.
Plak het fondant op de koekjes met druppels water..
De koekjes zijn klaar, Sint en de Pieten zijn welkom!
Fijne Sinterklaasintocht allemaal!