Boodschappenlijstje
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop bio-ei (kamertemp.)
1 theelepel vanille extract
125 gram Zeeuwse bloem + extra
½ theelepel bakpoeder
poedersuiker, om te strooien
diverse kleuren rolfondant
Het is lente, de schaapjes staan weer buiten in de wei en bij ons liggen ze ook op de schaal. We hebben kleine en grotere koekjes gebakken voor Palmpasen, samen met de monstertjes. Ze verdwijnen al terwijl de poppenthee nog niet is ingeschonken ;))
Zo maak je deze vrolijke lentekoekjes
Download het recept om het deeg te maken
Neem het deeg uit de ijskast.
Kneed het deeg even door.
Rol het deeg tot 1cm dikte.
Steek er schaapjes uit.
Steek ook lentebloemen uit.
Leg bakpapier op de bakplaat.
Leg de koekjes op de bakplaat.
Zet de bakplaat met de koekjes 30 minuten - 1 uur in de ijskast, dan lopen ze tijdens het bakken niet uit
Bak de koekjes 12-15 minuten op 175°C
Laat de koekjes afkoelen, eerst op de bakplaat, dan op een rooster.
Terwijl de koekjes afkoelen steken we fondant figuurtjes uit
Rol het fondant dun uit.
Steek er schapen uit.
Plak het fondant op de koekjes.
Strijk wat water op de achterkant.
Druk de fondant-figuurtjes zachtjes op de koekjes.
De lentekoekjes zijn klaar!
Nu gaan we de poppenthee zetten en we maken er een klein feestje van!