Boodschappen
50 gram boter (kamertemperatuur)
50 gram fijne suiker
1/2 vrije uitloop bio-ei (klein)
1/2 theelepel vanille extract
125 gram (Zeeuwse) bloem
1/2 theelepel bakpoeder
gekleurd rolfondant
sprinketjels
Morgen begint het carnaval en we hebben heel leuke koekuitstekers gevonden. Met een recept in de hand dat we al eerder gemaakt hebben bakken we carnavalsmaskers. Het recept beslaat 2 dagen, morgen mag iedereen dan zijn eigen masker van koek versieren. dat wordt keukenpret! De link naar de koekuitstekers staat hier
Zo maak je deze carnavals-koekjes
Download het recept voor koekjesdeeg bovenaan deze pagina
Dag 1 maak het deeg
Het deeg is snel gemaakt.
Verpak het deeg.
Leg het deeg 1 uur in de ijskast.
Bestuif je werkplek met meel en kneed het deeg kort door.
Rol het deeg gelijkmatig uit tot een dikte van ½ cm.
Steek steeds de 2 verschillende maskers uit tot het deeg op is.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Zet de bakplaat met de uitgestoken koekjes een nacht in de ijskast
Dag 2
Leg de koekjes op de bakplaat.
Zet de koekjes een nacht in de ijskast.
Dag 2: Verwarm de oven voor op 170°C
Bak de koekjes in 8-10 minuten of tot ze goudbruin zijn
Intussen steek je het fondant uit
Bestuif de bakmat met poedersuiker.
Rol het kant en klare rolfondant dun uit.
Steek de carnavals-maskers uit het rolfondant.
Gebruik alle verschillende kleuren fondant die je hebt.
Inmiddels zijn de koekje klaar
Laat ze 5-10 minuten afkoelen op de plaat.
Verhuis de koekjes naar een rooster.
Plak de fondant met wat water op de koekjes.
Dan komen de monstertjes hun masker zelf versieren
De oudere monsters helpen de jongere!
De Carnavals-maskers zijn prachtig geworden!
De monstertjes willen de maskers liever nog even bewaren :))
We wnsen je veel plezier met Carnaval!