Boodschappenlijstje
1 rol bladerdeeg
1 vrije uitloop bio-eidooier
scheutje melk of room
75 gram fijne suiker
½ theelepel kaneel
Nog zo'n heerlijk Nederlands koekje, krakelingen zijn het vandaag. Met een rol bladerdeeg uit het koelvak bak je zo een koektrommel vol en dan smaken je koekjes echt veel lekkerder dan die uit de supermarkt.
Zo maak je krakelingen
Rol het bladerdeeg uit.
Snij het deeg in stroken.
Buig ze in een hoefijzer.
Buig linker eind naar midden.
Buig rechtereind naar minden.
Druk het midden aan en druk plat.
Leg de koekjes op bakpapier.
Schuif het bakpapier met de koekjes op een bakplaat en zet het 10 minuten in de ijskast
De koekjes rusten even.
Meet de suiker en kaneel af.
Roer het door elkaar.
Roer de dooier met melk los.
Pak de koekjes uit de ijskast en verwarm de oven voor op 180°C / hete lucht 160°C
Bestrijk de koekjes met eigeel.
Strooi er kaneelsuiker over.
Bak de koekjes 20 - 25 minuten.
Neem de krakelingen uit de oven als ze goudbruin en gaar zijn
Laat de krakelingen afkoelen op een rooster.
Heerlijk! Snel thee zetten :)