Boodschappenlijstje
350 gram bloem + extra om te bestrooien
250 gram boter op kamertemperatuur
120 gram fijne suiker
1 theelepel vanille extract
2 vrije uitloop bio-eidooiers, losgeklopt
enkele eetlepels jam, abrikozen
optioneel: oranje rolfondant
Download het recept voor Linzerkoekjes
Vandaag bakken we linzerkoekjes gevuld met abrikozenjamen en we steken er kroontjes uit, want over een paar dagen is het koningsdag! Ook steken we kroontjes uit rolfondant, omdat we er leuke kleine uitstekertjes voor hebben en omdat onze mini-monstertjes fondant zo lekker vinden. Bovendien staan de kroontjes extra feestelijk op de koekjesschaal ;))
Zo maak je Linzer kroontjeskoekjes
Download de PDF met het recept en laat het deeg 1 uur rusten in de ijskast
Kneed het koude deeg even door.
Rol het deeg tot een ½cm dikte.
Steek er ribbel-cirkels uit.
Leg bakpapier op de bakplaat.
Kneed het overgebleven deeg weer en steek er meer koekjes uit
Steek kroontjes uit de helft van de koekjes.
Leg de koekjes op de bakplaat.
Zet de bakplaat 30 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor tot 175°C en schuif de bakplaat in de oven
Bak de koekjes 10 - 12 minuten.
Laat ze afkoelen op de bakplaat.
Dan verder op een rooster.
Strijk jam op de dichte koekjes.
Druk de kroontjes-koekjes er voorzichtig op.
Steek fondant kroontjes uit voor decoratie.
Fijne koningsdag!