SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We bakken Weesper moppen

een vintage Hollands koekje
Koekjes, Nederlands, Met ei en Met noten
Weesper moppen sidepic

Boodschappenlijstje voor +/- 20 koekjes
150 gram blanke amandelen
180 gram kristalsuiker
2 vrije uitloop bio-eidooiers
rasp van een halve citroen
50 gram kristalsuiker

Weesper moppen sidepicll

Een Weespermop is een amandelkoekje. Je kunt ze heel gemakkelijk maken is maar je moet er wel geduld voor hebben. Deze koekjes smaken het lekkerst als je het deeg eerst een paar dagen in de ijskast laat liggen, voor je ze bakt. Als dat geen probleem is en je houdt van amandelen dan wil je ze vast vaker maken. Ze zijn erg lekker.

Zo maak je Weespermoppen

Weesper moppen 01
Weesper moppen 02
Weesper moppen 03
Weesper moppen 04

Hak de amandelen in de keukenmachine.

Voeg de citroenrasp en de suiker toe.

Meng alles goed door elkaar.

Kiep het deeg uit de mixer.

Weesper moppen 05
Weesper moppen 06
Weesper moppen 07

Kneed het snel in een cilinder.

Verpak de cilinder in vershoudfolie.

Leg het 2 - 3 dagen in de ijskast.

Het is tijd om koekjes te bakken dus pak het deeg uit de ijskast

Weesper moppen 08
Weesper moppen 09
Weesper moppen 10
Weesper moppen 11

Maak het deeg los.

Scheid de dooiers.

Doe samen in de keukenmachine.

Blend het goed.

Weesper moppen 12
Weesper moppen 13
Weesper moppen 14

Kneed het amandeldeeg glad.

Rol het in 2 cilinders.

Leg de cilinders 1 uur in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 180°C, leg bakpapier op de bakplaat en pak het deeg erbij

Weesper moppen 15
Weesper moppen 16
Weesper moppen 17
Weesper moppen 18

Snij in schijfjes van 2 - 3 cm.

Rol alle kanten door de suiker.

Bak de koekjes +/- 10 minuten.

Tot de randjes bruin worden.

Weesper moppen 19
Weesper moppen 20

Laat de Weespermoppen even afkoelen.

Geef de koekjes bij de thee, erg lekker!