Boodschappenlijstje voor +/- 20 koekjes
150 gram blanke amandelen
180 gram kristalsuiker
2 vrije uitloop bio-eidooiers
rasp van een halve citroen
50 gram kristalsuiker
Een Weespermop is een amandelkoekje. Je kunt ze heel gemakkelijk maken is maar je moet er wel geduld voor hebben. Deze koekjes smaken het lekkerst als je het deeg eerst een paar dagen in de ijskast laat liggen, voor je ze bakt. Als dat geen probleem is en je houdt van amandelen dan wil je ze vast vaker maken. Ze zijn retro maar wel erg lekker!
Zo maak je Weespermoppen
Hak de amandelen in de keukenmachine.
Voeg de citroenrasp en de suiker toe.
Meng alles goed door elkaar.
Kiep het deeg uit de mixer.
Kneed het snel in een cilinder.
Verpak de cilinder in vershoudfolie.
Leg het 2 - 3 dagen in de ijskast.
Het is tijd om koekjes te bakken dus pak het deeg uit de ijskast
Maak het deeg los.
Scheid de dooiers.
Doe samen in de keukenmachine.
Blend het goed.
Kneed het amandeldeeg glad.
Rol het in 2 cilinders.
Leg de cilinders 1 uur in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 180°C, leg bakpapier op de bakplaat en pak het deeg erbij
Snij in schijfjes van 2 - 3 cm.
Rol alle kanten door de suiker.
Bak de koekjes +/- 10 minuten.
Tot de randjes bruin worden.
Laat de Weespermoppen even afkoelen.
Geef de koekjes bij de thee, erg lekker!