Boodschappenlijstje
1 kilo aardappelen
1 liter zonnebloem olie
zout naar smaak
Ook erg handig
voedsel-thermometer
schuimspaan
Als we zelf chips (chippies) bakken voor de kleine monstertjes is het gelijk een feestje. Ze kunnen hierbij niet helpen dus we bakken ze voor ze uit school komen, ivm de veiligheid omdat we de chips in een gewone pan op het vuur bakken. Het zijn de lekkerste, zeggen de kleine monsters :))
Zo bak je chips
Verhit de olie tot 180°C op middelhoog vuur
Schil, was, droog en schaaf de aardappelen in dunne schijfjes.
Laat de chips voorzichtig in de pan glijden.
Bak de chips 3-4 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
Schep de chips met een schuimspaan uit de pan.
Laat de chips goed uitlekken op keukenpapier.
Bak in kleine porties, ga door tot ze op zijn.
Schud de chips om met wat zout.
Wij serveren de chippies met een gezellig winter verhaal!
Fijne dag gewenst!