SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Bak zelf chips

je koopt geen zakjes meer!
Amerikaans, Snacks en Traktatie
Potato chips sidepic

De boodschappen
restje aardappels
zonnebloemolie
paprikapoeder of
hot paprika poeder
grof zeezout

Veel keukenpapier!

Potato chips sidepicll

Nu we de keuken eens goed aan het opruimen zijn vinden we nog wat aardappels, die al gaan uitlopen. Wij gooien niet graag eten weg dus bakken we er chips van. Onverwacht een groot succes, niemand wil nog een zakje uit de winkel!

Zo maak je aardappel-chips

Potato chips 01
Potato chips 02
Potato chips 03
Potato chips 04
Schil de aardappels en was ze in koud water.
Schaaf de aardappels in heel dunne plakjes.
Zet de geschaafde aardappels 10 minuten in ijskoud water.
Verhit intussen de frituurolie tot 190°C.

Wrijf de aardappelschijfjes nog even goed door je handen en spoel ze af met veel koud water

Potato chips 05
Potato chips 06
Potato chips 07
Spreid de aardappelschijfjes uit op een laagje keukenpapier.
Dep de schijfjes bovenop droog met meer keukenpapier.
Zet het gas wat lager als de temperatuur boven de 190° komt.
Potato chips 08
Potato chips 09
Potato chips 10
Potato chips 11
Bak de aardappels in gedeelten +/- 3 minuten in de frituurpan.
Schep de chips uit de pan als ze goudbruin zijn.
Schud de chips uit boven de frituurpan, tik tegen de rand.
Laat de chips verder uitlekken in een schaal op keukenpapier.
Potato chips 12
Potato chips home

Schud naar smaak grof zeezout of (hot) paprikapoeder door de chips en serveer ze meteen als ze afgekoeld zijn.

Geniet ervan!