De boodschappen
restje aardappels
zonnebloemolie
paprikapoeder of
hot paprika poeder
grof zeezout
Veel keukenpapier!
Nu we de keuken eens goed aan het opruimen zijn vinden we nog wat aardappels, die al gaan uitlopen. Wij gooien niet graag eten weg dus bakken we er chips van. Onverwacht een groot succes, niemand wil nog een zakje uit de winkel!
Zo maak je aardappel-chips
Schil de aardappels en was ze in koud water.
Schaaf de aardappels in heel dunne plakjes.
Zet de geschaafde aardappels 10 minuten in ijskoud water.
Verhit intussen de frituurolie tot 190°C.
Wrijf de aardappelschijfjes nog even goed door je handen en spoel ze af met veel koud water
Spreid de aardappelschijfjes uit op een laagje keukenpapier.
Dep de schijfjes bovenop droog met meer keukenpapier.
Zet het gas wat lager als de temperatuur boven de 190° komt.
Bak de aardappels in gedeelten +/- 3 minuten in de frituurpan.
Schep de chips uit de pan als ze goudbruin zijn.
Schud de chips uit boven de frituurpan, tik tegen de rand.
Laat de chips verder uitlekken in een schaal op keukenpapier.
Schud naar smaak grof zeezout of (hot) paprikapoeder door de chips en serveer ze meteen als ze afgekoeld zijn.
Geniet ervan!