Boodschappenlijst
185 gram ongezouten boter
185 gram Tony's pure chocolade
85 gram patent bloem
40 gram cacaopoeder
50 gram witte chocolade, in stukjes
50 gram melkchocolade, in stukjes
3 grote vrije uitloop bio-eieren
275 gram gouden rietsuiker
30 gram witte chocolade
decoratiesuiker, zwart
We bakken brownies voor Halloween, het schijnen de lekkerste brownies ooit te zijn dus we gaan ons best doen! Helaas voor ons ging het net voor het bakken mis. De bodem viel uit de springvorm toen we hem in de oven wilde zetten en SPLATSj! Het was een grote ravage! We beginnen opnieuw. Deze brownie heeft 3 componenten, dus dat is heel handig!
Zo maak je driedubbel chocolade brownies
Begin met de eerste component: de gesmolten chocolade!
Breng een laagje water aan de kook.
Snij de boter in blokjes.
Hak de chocolade klein.
Doe samen in een vuurproef schaal.
Zet de schaal op de pan.
Wacht tot de chocolade is gesmolten.
Neem de chocolade van het vuur.
Laat het chocolade / botermengsel helemaal afkoelen
De tweede: zeef het meel / cacaomengsel
Weeg meel en cacao af.
Zeef het in een grote kom.
Roer meel en cacao door elkaar.
Zet het gezeefde meel / cacaomengsel even opzij
Het derde: het ei / suikermengsel (gebruik een handmixer)
Doe suiker en eieren in een grote kom.
Klop het op de hoogste snelheid.
Tot het mengsel bleek kleurt.
En het volume is verdubbeld, na 3 - 8 minuten kloppen.
Voeg de drie componenten samen
Het chocolade-, meel- en eiermengsel.
Giet de chocolade voorzichtig bij het eimengsel.
Vouw het rustig in, van onder naar boven.
Vouw in tot het beslag één luchtig geheel is.
Zeef het meel gelijkmatig over het beslag.
Vouw het meel rustig in het beslag.
Schep tot slot de stukjes chocolade erdoor.
Plaats een rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hetelucht
Leg bakpapier onderin de vorm en schep het beslag erop.
Strijk het beslag glad en duw het in de hoeken.
Zet de bakvorm op het rooster in de oven.
Bak de brownie in 25 minuten bijna gaar.
- Zet je timer op 25 minuten, open de deur als de timer gaat en trek het rooster wat uit
- Schudt de vorm voorzichtig, als de brownie in het midden wiebelt is hij nog niet genoeg gaar
- Schuif het rooster er weer in en bak nog 5 minuten tot de bovenkant op perkament lijkt en de zijkanten net loslaten
Laat de brownie afkoelen in de vorm.
Til de brownie aan het papier uit de vorm.
Snij het gebak in nette blokjes.
Zo maak je de spookjes-decoratie van witte chocolade
Smelt de chocola au bain marie.
Smeer de chocola op bakpapier.
Laat het helemaal afkoelen.
Schep het van het papier.
Plak op elke brownie een spookje.
Deze brownies smaken verschrikkelijk lekker!
In afwachting van 31 oktober wensen wij jullie alvast een Happy Halloween, met veel spoken en brownies!