De boodschappen voor 12 kleine koekjes
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop ei (kamertemperatuur)
½ theelepel vanille essence
125 gram bloem + ½ theelepel bakpoeder
poedersuiker, om te strooien
diverse kleuren rolfondant
een tubetje wit kant&klaar glazuur (Dr Oetker)
sprinkels
eetbare glitter
Met de zomer nog in ons hoofd maken we deze lieve diep-in-de-zee-koekjes. Hiervoor gebruiken we 3D-geprinte koekjesuitstekers van Jillbeesz. Vorig jaar maakten we al schattige herfstkoekjes met Jill's uitstekers. Dus de koekjes smaken niet alleen erg lekker, ze zijn ook super schattig!
Zo maak je de zeedieren
Download het recept en maak deeg zoals beschreven.
Rol het deeg tussen 2 latjes tot 1 cm dikte.
Strooi meel op je werkvlak en steek de figuurtjes uit.
Leg de koekjes op bakpapier op de bakplaat.
Laat de koekjes 1 uur rusten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175°C
Bak de koekjes in 8 - 10 minuten lichtbruin.
Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
Intussen rollen we alvast fondant uit.
Maar bestrooi eerst je werkvlak met een dun laagje poedersuiker.
Steek de vormpjes uit verschillende kleuren fondant.
Rol balletjes-oogjes en druk ze plat.
Geef de zeepaardjes aan andere kleur buikjes.
Versier de schelpen met glazuur en sprinkels.
Strooi tot slot nog wat zilverglitter op de koekjes.