SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We gaan frambozen plukken!

Waar? Bij Framblij
Info, Herfst en Vakantie- & weekenduitjes
Framblij sidepic

Plukkerij Framblij
Zwartendijk 11
2681 LM Monster

Telefoon: 06-12031522
Email: info@plukkerijframblij.nl

Meer informatie

Snazzie bracht een bezoek aan pluktuin Framblij en het was geweldig! Onze mini-monstertjes gingen mee en het werd een fijne dag. Bij Plukkerij Framblij is er alles aan gedaan om je een Covid-vrij uitje te bieden, dus je moet wel even een afspraak maken via de website. De beelden op het filmpje zijn van voor die tijd dus hou je aan de huisregels, de tuin is groot dus je kunt gemakkelijk afstand houden.

Framblij 01
Framblij 02
Framblij 03

Eerst even de entree betalen, dan krijg je een emmertje mee, een doosje voor het fruit en een schaartje. Het emmertje heeft een bandje zodat het je het om je hals kan hangen, zo heb je twee handen vrij om te plukken. Aan het eind van de pluk kun je betalen voor het fruit dat je hebt geplukt.

Framblij 05
Framblij 06
Framblij 07

Fruit is er genoeg! Je kunt niet alleen prachtige zoete frambozen plukken maar ook bramen, aardbeien, blauwe bessen, kersen, nectarines en pruimen. De verschillende soorten druiven worden voor je afgeknipt.

Framblij 09
Framblij 10
Framblij 11
Framblij 12

De pluk is afhankelijk van het seizoen. De pruimen waren nog niet rijp en het seizoen voor kersen was voorbij toen wij er waren. Ze kunnen veel bij Framblij maar natuurlijk niet toveren. Reden te meer om snel weer terug te komen, in ieder jaargetijde is hier volop fruit te plukken.

Framblij 13
Framblij 14
Framblij 15

Vind je het leuk om meer te weten over het fruit dat je plukt sta dan even stil bij de borden in tuin en kassen. Daar staat de volledige naam van het fruit op, de pluktijd en andere leuke weetjes. In de kas scharrelden kwarteltjes rond tussen de struiken, zo lief!

Framblij 16
Framblij 17
Framblij 18
Framblij 19

Een groentenkas is er ook, daar zagen we tomaten, komkommer, paprika en cougette. Het was ook interessant om de groente te zien die nog niet rijp was om te plukken. De kids zien de verschillende fasen die groente doormaakt, voor het op je bord ligt. De minimonsters vonden het erg leuk om in de kassen rond te kijken.

Framblij 20
Framblij 22
Framblij 21

Dan naar de knuffeldieren, die zijn er ook bij Framblij. Er was een kleine pony en een paard maar ook kippen en konijnen, net naast het speeltuintje met appel- en perenbomen.

Framblij 24
Framblij 23
Framblij 25

We gaan we het zelfgeplukte fruit betalen en even lekker zitten in de theeschenkerij. De mini-monsters kunnen moeilijk kiezen, er zijn heerlijke zelfgebakken muffins en er is aardbeienijs, ook zelfgemaakt.

Framblij 26
Framblij 27

We hadden een heel leuke ochtend maar nu is het tijd om weer naar huis te gaan, met onze bakjes versgeplukt fruit en een potje huisgemaakte jam. Morgen gaan we er iets lekkers mee maken, maar onderweg naar huis wordt er alvast geproefd ;))